Publiserte artikler

Danmark neste

Kjersti Norveel blokker mot Ukraina. Foto: CEV

Danmark blir Norges fjerde og nest siste motstander i kvinnenes VM-kvalifisering i Baku. Gårsdagens kamp mot Ukraina ga en opptur som jentene nok vil ta med seg mot en motstander de vet de er i stand til å slå etter å ha møtt dem i to privatkamper like før avreise til Aserbajdsjan. Resultatet mot Ukraina ble 1-3 (21-25, 25-22, 14-25, 17-25). Her er det NVBFs nettsider hadde om gårsdagens kamp:

«Overrasket mot Ukraina: Norges kvinnelandslag sprudlet mot Ukraina i dagens VM-kvalifiseringskamp i Azerbajdjan, som endte med 1-3 (21,25,14,17) til laget fra Øst-Europa. Anført av en kvass Hilde Elvebakk (bildet) fra Førde Volleyballklubb (14 kill, 2 ess) ledet Norge lenge i et jevnt første sett der vi skapte et utall gode overgangsmuligheter. I andre sett giret kvinnelandslaget ned, fortsatte presset og slo Ukrainas første oppstilling 25-23. Kaptein Julie Mikaelsen (11 kill) var effektiv fra tremeter og i posisjon 2. I de to siste settene lot Norges hovedtrener Odd Ekerhovd mange fra startoppstillingen hvile til fordel for friske ben fra benken, deriblant 17-årige Renate Bjerland fra Kristiansand. Opplegger Marianne Steen Knudsen scoret tre kjappe serveess, men det var ikke nok til å forhindre tap. Kampen var likevel en opptur for de norske jentene, som nå kan lade opp til viktig lokaloppgjør mot Danmark i morgen klokken 13.00 norsk tid. Norge ligger på femteplass i gruppen med tre tap, men har igjen de antatt to svakeste lagene Danmark og Israel.»

DataVolley-statistikk fra gårsdagens kamp finner du her. Hjemmesiden til CEV, der du kan følge utviklingen i dagens kamp, som startet kl. 13, ser du her. Se også kommentar fra gårsdagens kamp hos CEV her.

Legg igjen en kommentar