Publiserte artikler

Tøff åpning

Hilde Elvebakk forsøker seg mot blant andre Rahimova (17). Foto: CEV

Det norske kvinnelaget står nok ikke i fare for å bli holdt tilbake i Aserbajdsjan, i likhet med hva Stod ble for to år siden. Etter at Stod hadde vunnet europacupoppgjøret mot Azerrail Baku, ble laget låst inne på hotellet og avkrevd ekstra penger for oppholdet. Men etter at Aserbajdsjan i går vant enkelt den første VM-kvalifiseringskampen mot Norge 3-0 (25-15, 25-10, 25-6), får laget neppe problemer med hjemreisen. Lagene bor ellers luksuriøst i hovedstaden i det sterkt autoritært styrte landet. Aserbajdsjan har satset sterkt på idrett, blant annet arrangerte de de første European Games i 2015, og oppførte i den forbindelse mange flotte idrettsanlegg.

I volleyball har de et sterkt kvinnelag, ranket som nr. 12 i Europa. Det var derfor ikke ventet at Norge, som pr. i dag er nr. 36, skulle kunne hamle opp med hjemmelaget. Likevel var det nok et håp om noe bedre resultat. I dag står et enda bedre lag på andre siden av nettet, Nederland er ranket som nr. 6, så om ikke spillet rettes litt opp, kan det bli stygge sifre. Denne kampen starter kl. 13:00 norsk tid.

Om kampen i går sakser vi følgende fra NVBFs facebooksider:

«Tøff start: Det ble som ventet enn utfordrende åpningskamp for Norge mot hjemmelaget Azerbajdsjan i VM-kvalifiseringen i dag, som endte med 0-3 tap. Norge startet godt og presset motstanderne i første sett, anført av kaptein Julie Heile Mikaelsen (7 poeng, bildet). Sistnevnte ble spart i sett 2 og 3 grunnet en liten strekkskade. Utover i kampen mistet Norge mye av rytmen grunnet god serving fra Azerbajdjan og ditto ujevnt servemottak. Hjemmelaget stilte med flere verdensstjerner, inkludert 198 cm høye Polina Rahimova på diagonalen. Ytterligere en kantspiller var 198 og hovedsenteren 196 cm. Onsdag møter Norge topprankede Nederland som slo Danmark enkelt 3-0 i dag.»

Resultatene fra alle kampene i kvalifiseringen finner du her. DataVolley fra Norges kamp i går her.

Legg igjen en kommentar