Publiserte artikler

VM-klare lag

I VM får andre enn Kristian Bjelland bryne seg på den serbiske blokken. Foto: CEV

I løpet av helgen er sju lag blitt klare for neste års VM, seks i klassen for menn og ett i kvinneklassen. Som kjent starter de fleste kvinnelagene, deriblant Norge, sine kamper denne uken, men den ene av seks sekslagspuljer ble spilt i Polen sist uke, og der var Serbias kvinner like suverene som mennene har vært i Norges pulje i Kroatia. De gikk altså gjennom turneringen uten å avgi et eneste sett.

I flere av de andre herrepuljene ble det spilt avgjørende kamper i går. Blant annet slo et fransk lag med mye nytt Tyskland, med Georg Grozer tilbake på laget, med 3-0. I en annen pulje vant Nederland over Slovakia med 3-2 i en direkte avgjørende kamp. Slovenia måtte også vinne over Belgia i siste kamp for å være direktekvalifisert, det samme måtte Russland mot Estland. Det greide de med 3-1 i begge kamper. Bare i de to siste puljene hadde avgjørelsene falt tidligere. Den ene altså i Norges pulje, den siste der våre finske naboer gledelig nok sikret seg en ny VM-plass.

Følgende lag fra Europa er altså sikret plass i mennenes VM i Bulgaria og Frankrike i september neste år: Frankrike, Nederland, Slovenia, Russland, Serbia og Finland. I tillegg skal følgende seks puljetoere spille om den siste ledige plassen fra Europa: Tyskland, Slovakia, Belgia, Estland, Hviterussland og Spania. En del tradisjonelt sterke lag er altså utslått, som Tyrkia, Hellas, Portugal og Tsjekkia. Mer om kvalifiseringen finner du her.

I kvinneklassen blir det Tsjekkia som får en ny mulighet, og her er nok skuffelsn i Polen stor over at denne muligheten er fratatt. Kvinnenes mesterskap i 2018 spilles i Japan i oktober. Se mer her.

Legg igjen en kommentar