Publiserte artikler

Seieren glapp

Av og til fikk Norge opp slike solide blokker. Foto: CEV

Norge hadde lenge seieren inne i siste VM-kvalifiseringskamp i Zagreb i dag. Norge og motstander Sveits spilte i lange perioder en underholdende og jevn kamp med mange gode ballvekslinger. Norge ledet lenge første sett, men på slutten av settet kom Sveits forbi etter noen sterke server og ledet 24-22. Da ble debutanten Jakob Solgaard Thelle satt inn på serve, og han presset sveitserne så mye at de ikke greide å avgjøre settet, som i stedet gikk til Norge med 26-24.

Andre sett ble lenge jevnt, men her var det sveitserne som avgjorde på slutten. Det tredje kontrollerte Norge fra start til slutt, og i den norske leiren var det god tro på at også det fjerde skulle gå veien. En stund så det bra ut, men rundt første tekniske time out fikk plutselig servemottakerne uventetde problemer med det som så ut til å være heller enkle server fra en sveitsisk midtspiller. Han fikk stå og serve sju slike før Norge endelig vant ballen. Og selv om det norske laget gjorde så godt det kunne for å nå igjen sveitserne, holdt det bare nesten.

Det var med det klart for et avgjørende sett. Etter at Norge startet med ledelse, var det jevnt til sidebytte. Da ble det igjen full stopp på norsk side, og Norge måtte greie seg med ett poeng. Settsifrene i sveitsisk favør ble 24-26, 25-21, 20-25, 25-23, 15-10.

Det var synd Norge ikke fikk med en seier i den siste kampen i turneringen. Bortsett fra Serbia, som vant alle kampene sine 3-0, var laget på talefot med alle de andre, og kunne med litt større dyktighet tatt andreplassen som gir videre kvalifiseringsmuligheter. Men laget lar seg dessverre for lett vippe av pinnen når det går noen baller imot, og bruker da for lang tid til å komme tilbake til normal standard. Den største forskjellen på Norge og de beste lagene, er serve og mottak. Serven er det helt klart mulig å forbedre, bare så synd det er for få haller i Norge til å trene det mottaket som er nødvendig når du møter de beste serverne. Blokken er også et moment som gjerne kan utvikles.

I dagens kamp erstattet Kristoffer Alstad Østvik en syk Vetle Hylland på diagonalen, og han gjorde en flott innsats. Ellers var det den etter hvert vanlige oppstillingen med Kåre Helvik Morken som opplegger, Lars Fredrik Tvinde og Mathias Loftesnes på kantene, Rune Fasteland og Kristian Mjelde Bjelland i midten, samt Bjarne Nikolai Huus som servemottakende libero og Vegard Ramfjord Paulsen som forsvarslibero. Det har vært hele fem debutanter i troppen: Henrik Aase Hole, Jakob Solgaard Thelle, Petter Alstad Østvik, Anders Nedland Røneid og Vegard Ramfjord Paulsen. Alle debutantene har sluppet til i større eller mindre grad, og framtiden virker lovende. Samtidig har det vært tre jubilanter i løpet av turneringen. Kåre Helvik Morken har oppnådd etter norske forhold anselige 50 landskamper, mens Lars Fredrik Tvinde og Mathias Loftesnes begge har jubilert for 25 kamper.

Se flere resultater her, Norges kampstatistikk her.

Kommentarer (1)