Publiserte artikler

Mennene ble utklasset

Mer spilletid på opplegger Henrik Hole og brødrene Kristoffer (7) og Petter Østvik i dag. Foto: CEV

De norske mennene i VM-kvalifiseringen i Zagreb var sjanseløse i dagens kamp mot Serbia, et av verdens beste lag og vinner av World League i fjor. Etter at de ikke kvalifiserte deg til OL i Rio, er de svært interesserte i å komme til VM-sluttspillet. Så til tross for et tettpakket kampprogram framover med World League og EM-sluttspill, er alle stjernene på plass i Kroatia, som Jovovic, Ivovic, Atanasievic, Kovacevic, Luburic, Podrascanin, Stankovic og Lisinac. Til og med Miljkovic var i hallen, men han var tilskuer.

Mot et slikt stjernegalleri var det selvsagt ingen som ventet at Norge skulle vinne, og derfor hadde trenerne også på forhånd lagt opp til å spare en del av de som har spilt mest og gi spilletid til hele troppen. Men på bakgrunn av det de andre lagene i Zagreb har fått til mot Serbia, var den norske innsatsen likevel litt skuffende. Servemottakerne hadde store problemer, og da fikk angriperne en enormt god blokk å forholde seg til. På den andre siden var den norske serven altfor dårlig. Riktignok startet kampen med et serveess av Kåre Helvik Morken, men det ble det eneste, og det var også den eneste gangen i kampen Norge var i ledelsen. Til gjengjeld hadde laget 14 feil av totalt 40 server, og det holder selvsagt ikke på dette nivået.

Med dårlig serve ble det også vanskelig for den norske blokken, og Serbia fikk en utrolig angrepsuttelling på 76 % kill, mot Norges 32 %. Den som dro opp for Norge, var Rune Fasteland igjen, som slo inn sine fem opplegg, og som med sitt blokkpoeng i tillegg ble lagets toppscorer. Serbia vant til slutt 3-0 (25-12, 25-14, 25-12). Statistikken finner du her. Resten av kvalifiseringen finner du her.

Kommentarer (1)