Publiserte artikler

Norge skuffet

Rune Fasteland er på vei opp for å stoppe Breunings "pipe"-angrep. Foto: CEV

Det ble et noe skuffende tap for det norske herrelandslaget i dagens VM-kamp i Zagreb. Danmark var motstandere, og på bakgrunn av tidligere oppgjør mot danske lag, var det håp om at Norge ville være i stand til å heve spillet fra de første kampene i turneringen, ta ut det som spillerne ved flere anledninger har vist å ha inne, og som et lag ta den første seieren i turneringen. Slik gikk det dessverre ikke. Som i de to første kampene gikk Norge altfor forsiktig ut. På dette nivået er man avhengig av tøff og god serving for å kunne ha mulighet i blokk-forsvarsspillet. Men i alle de tre kampene Norge har spilt, har laget kommet for sent i gang med dette momentet. Det har ført til at laget har fått handicappet med å ligge under med et sett når den egentlige kampen starter.

Så som før våknet altså de norske spillerne til den andre settet og spilte i lange perioder god volleyball. I det tredje mistet imidlertid nordmennene flyten og rytmen og lot danskene styre og stelle. I det fjerde åpnet igjen Norge best og førte hele settet med mellom 1 og 4 poeng. Eneste gangen Danmark var foran, var da de fikk settball på 24-23, en settball de vant.

Norge hadde totalt sett ingen dårlig kamp. En killprosent på rundt 50 er akseptabelt, like så at laget tok 9 blokkpoeng. Men dessverre ødela en del unødvendige feil, noe som både ga motstanderne poeng og ofte fulgte laget videre.  Laget hadde også problemer med å stoppe diagonalen Peter Trolle før de fikk justert blokken, og lagets Italia-proff Rasmus Breuning, som hadde over 70 % kill på kant. Hos Norge ble for uvanlighetens skyld en midspiller poengvinner. Rune Fasteland tok 15 poeng, fordelt på 11 angrep og 4 blokker. Sluttresultatet til Danmark ble 3-1 (25-21, 18-21, 25-16, 25-23). Alle resultater og kommentrer fra VM-kampene vil komme her. Dagens DataVolley-statistikk er her. Se også hva danskene skriver om kampen her.

Legg igjen en kommentar