Publiserte artikler

Uheldig Bergum

 

Trenerstaben må finne liberoløsning. Fra v. Todd Johnson, Santiago Domench, Scoott Olsen. Foto: EV

Norges kamp mot Hviterussland i VM-kvalifiseringen i Zagreb i dag, ble preget av libero Øystein Bergums skade, en skade han pådro seg mot slutten av andre sett. I forsøket på å nå en dipball, kolliderte han med en spiller som forsøkte å nå dem samme ballen. Øystein havnet dessverre underst, og har fått påvist en skulderskade som gjør at han ikke vil være i stand til å spille mer i turneringen. Han velger derfor å reise hjem fredag for å konsultere lege hjemme og da få vite hvor mange uker det går før han kan regne med å spille igjen. Det var en svært uheldig skade, spesielt for Øystein, men også for laget. Øystein har underveis i treningskampene i forkant og i løpet av turneringen, vist at han har vokst til å bli en svært viktig brikke for laget.

 

Når det gjelder selve kampen, kan ikke Øysteins skade ta skylden for en veldig tafatt norsk opptreden i starten. Dårlig serving, manglende blokk og laber angrepsuttelling ga Hviterussland mulighet til å komme inn i kampen og ta en tidlig ledelse. Det første settet ble derfor lett vunnet av Hviterusserne. I det andre settet kom det mer vilje inn i laget, og kampen jevnet seg ut. Men det lange oppholdet ved skaden, og den støkken den satte i det norske laget, gjorde at Hviterussland gjorde et raskt rykk fra 17-16 til 25-20. De norske spillerne ga imidlertid ikke opp, tok det tredje settet og ledet til midtveis i det fjerde. Dessverre holdt ikke helt ut, og Hviterussland avgjorde til 3-1 (25-19, 25-20, 20-25, 25-22).

Selv om laget ikke har hatt så god uttelling som ønsket, gir disse kampene utrolig verdifull trening. Fortsatt gjenstår tre kamper i turneringen, så det er fullt mulig å ende med en god plassering. Men da kreves det at spillerne innser at kampene starter i det dommeren blåser for første serve.

Norsk toppscorer i dag ble Vetle Hylland med 16, mens Mathias Loftesnes tok 14. Sterkt også av midtspillerne, der Kristian Mjelde Bjelland hadde en killprosent på 88, mens Rune Fasteland hadde 78. Du kan lese mer her, statistikk her.

Legg igjen en kommentar