Publiserte artikler

Kroatia sterkest

Ikke alltid lett for Vetle Hylland å passere blokken til Kroatia. Foto: CEV

Norge måtte tåle tap 1-3 (23-25, 25-22, 19-25, 15-25) i den første kvalifiseringskampen til VM i 2018. Rundt 150 tilskuere i hallen Dom Odbojke Bojan Stranic i Zagreb i Kroatia, fikk se en kamp der Norge og hjemmelaget Kroatia følte hverandre på tennene og byttet på å serve uten å skaffe særlig med ekstraapoeng. Men etter hvert kom Norge, med en sterk Lars Fredrik Tvinde i spissen, mer og mer i gang med spillet og hadde på det meste en ledelse med 11-8.  God serving fra Kroatoa utlignet imidlertid kampen, og etter hvert opparbeidet de seg en tre-poengsledelse og settball på 24-21. Norge fikk avverget de to første, men på den tredje gikk settet til Kroatia.

Andre sett ble også jevnt i lange perioder, men her var det Norge som vant de viktige ballene på slutten. De to siste settene var begge jevne i starten, men det virket som om det solide kroatiske presset tæret på kreftene til Norge, så Kroatia sikret seg settseirene med sterke avslutninger.

Det var et godt lag Norge møtte i dag, med en god opplegger i Mocic. Diagonalen Raic holder også høy klasse, og i midten sørget først og fremst 210 cm høye Mihajl for at de norske midtene hadde en under middels dag. Men det norske laget fikk demonstrert at de har dette nivået inne. Noen av spillerne har fortsatt mer å vise, noe som lover godt for kampene framover, der Hviterussland er neste norske motstander. Denne kampen går kl. 17:30 i morgen. Hviterusserne møtte puljefavorittene Serbia i dag, og måtte som ventet se seg slått 0-3 (17-25, 22-25, 15-25). I dagens første kamp vant Sveits over Danmark med 3-1 (25-23, 19-25, 25-20, 25-18)

Norge spilte det meste av kampen med følgende lag: opplegger Kåre Helvik Morken, diagonal Vetle Hylland, Lars Fredrik Tvinde og Mathias Loftesnes på kantene, Rune Fasteland og Kristian Mjelde Bjelland i midten, og Øystein Bergum var libero. Det ble gitt flere innhopp, og av debutantene fikk Henrik Aase Hole, Anders Nedland Røneid og Jakob Solgaard Thelle forsøkt seg i hetluften.

Du kan også lese mer hos CEV her. Statistikk her.

Legg igjen en kommentar