Publiserte artikler

VM-kvalifisering i gang

Vil Norge vise styrke resten av uken også?

Denne uken vil trettiseks europeiske herrelag forsøke å kvalifisere seg direkte til VM-sluttspillet i Bulgaria og Italia i 2018. Europa er sikret 10 av de 24 plassene i sluttspillet, men en plass går til tittelforsvarerne Polen og to til arrangørlandene Bulgaria og Italia. Av de resterende sju går seks til vinnerne av de seks puljene de trettiseks lagene er delt i, mens den sjuende blir funnet når de seks puljetoerne spiller en ny turnering 11.-16. juli.

De fleste av de seks puljene starter sine kamper i morgen, og der vil det bli et beinhardt kjør med fem kamper på fem dager. Bare i den ene puljen i Nederland er det lagt inn en hviledag, og de har derfor startet kampene i dag. I denne puljen har vi fått følgende resultater:
Østerrike-Slovakia 3-1
Hellas-Moldova 3-1
Nederland-Luxembourg 3-1

Norge spiller sine kamper i Kroatias hovedstad Zagreb, der hjemmelaget er første motstander i morgen. Deretter møter lagt i rekkefølge Hviterussland, Danmark, puljefavorittene Serbia, og til slutt Sveits. Det norske laget har ligget i treningsleir i Montpellier i Frankrike, der laget fikk god matching av Frankrike B, et lag som skal representere Frankrike i Universiaden i sommer. Norge ankom Zagreb søndag kveld og har fått to treninger i kamphallen samt en styrketrening før alvoret starter. Trener Scott Olsen er svært fornøyd med troppen, som er skadefri og frisk. Treningene har vært gode, og kampene i Frankrike har gjort laget klar til både å motta og levere harde hoppserver, og ikke minst venne seg til spill i haller med god takhøyde. At laget kunne komme tidlig til Zagreb og få etablert seg, har vært ideelt, sier han.

Norges kamp i morgen er hovedkampen siden hjemmelaget er representert, og spilles kl. 20:00. Dessverre vil bare et fåtall av kampene i Zagreb bli streamet, og Norges kamper inngår ikke i disse. Interesserte må derfor nøye seg med å følge utviklingen med live score her.

Den norske troppen består av følgende:

Øystein Bergum, Førde VBK
Kristian Mjelde Bjelland, TIF Viking
Rune Fasteland, Draisma Dynamo Apeldoorn (NED) (Prefaxis Menen (BEL)
Henrik Aase Hole, Koll Volley
Bjarne Nikolai Huus, Førde/Long Beach State
Vetle Hylland, TIF Viking
Mathias Loftesnes, Førde VBK
Kåre Helvik Morken, TIF Viking
Vegard Paulsen, BK Tromsø
Anders Nedland Røneid, Førde VBK
Jakob Solgaard Thelle, Tønsberg VBK/TVN
Lars Fredrik Tvinde, Førde VBK
Kristoffer Alstad Østvik, BK Tromsø
Petter Alstad Østvik, BK Tromsø/TVN

Trener: Scott Olsen
Ass. trener: Todd Erik Johnson
Ass. trener/Analyse/DataVolley: Santiago Garcia Domench
Fysioterapeut: Morten Hide
Team Manager: Ivar Bakken

Legg igjen en kommentar