Publiserte artikler

Kvalifisering til VM U21/U20

Serbia (i rødt) har åpnet kvalifiseringen godt. Her mot Frankrike. Foto: CEV

Åtte lag med gutter født 1997 og senere, og åtte lag med et år yngre jenter, er denne helgen i gang med å spille kamper for å forsøke å kvalifisere seg til finalespillet i VM i disse årsklassene. VM for jenter U20 skal gå i Boca del Rio og Cordoba, Mexico, 7.-16. juli i år, mens guttenes U21-mesterskap spilles i Brno og Ceske Budejovice, i Tsjekkia 23. juni-2. juli.

Fra før er arrangørlandet Tsjekkia og de beste fra sist EM, Russland og Italia, kvalifisert hos guttene, hos jentene Italia og Serbia. De åtte lagene i hver klasse som spiller nå, er delt i to puljer der alle møter alle, og puljevinnerne går til VM-sluttspillet. Dette er andre runde i kvalifiseringen. Den første ble spilt tidlig i januar. Norge var ikke påmeldt til denne kvalifiseringen.

Puljene denne helgen ser slik ut:
Gutter
Pool E i Požarevac (SRB):
Bulgaria, Frankrike, Serbia, Ukraina
Pool F i Berlin (GER):
Belgia, Latvia, Polen, Tyskland
Jenter
Pool E i Wieliczka (POL):
Belgia, Bulgaria, Polen, Tyskland
Pool F i Manisa/Turgutlu (TUR):
Kroatia, Nederland, Russland, Tyrkia

Guttenes resultater finner du her, jentenes her.

Vi legger ellers merke til at Martin Wathne Frydnes fra Søre Neset er trener for de tyske jentene. De måtte dessverre tåle tap i sin første kamp mot Polen.

Legg igjen en kommentar