Publiserte artikler

Norge møtte godt lag

Fra dagens trening i Montpellier

I dag spilte det norsk herrelandslaget den første av tre treningskamper mot Frankrikes B-landslag. Med fem debutanter i stallen, trenger laget all mulig tid til å samkjøre seg før VM-kvalifiseringen starter i Zagreb neste onsdag. I dag var det avtalt å spille fem fulle sett, og trener Scott Olsen ga tilnærmet spilletid til alle de tolv spillerne som er med til Montpellier. På den positive siden i dagens kamp, var serven. Mye god hoppserve ga problemer for vertslandets mottakere. Men med mellom 15 og 20 meter takhøyde i volleyballhallen Jaques Shaw, i idrettsanlegget CREPS, greide ballsikre franskmenn likevel å kjøre gode angrep.

Og selv om det norske mottaket også til dels holdt god standard, var Frankrike i stand til å bremse og holde god kontroll på det norske angrepet og kjøre vinnende overgangsspill. De norsk angriperne brukte også tid på å finne ut at de måtte angripe smartere for å vinne poengene. Det norske forbedringspotensialet ligger i bedre kommunikasjon og bedre samhandling mellom oppleggere og angripere. Dessuten må blokken stabiliseres.

Etter viss overkjøring i første sett, fant de norske mer ut av mottstanderne og spilte tidvis jevnt. Men manglende stabilitet ga fem settap med 13-25, 21-25, 20-25, 19-25 og 21-25. Mye solid på det franske laget, spesielt opplegger og diagonal var gode. Hos Norge satser nok alle på framgang i de to kampene i morgen og lørdag.

Legg igjen en kommentar