Publiserte artikler

Rio Open

Barra da Tijuca Olympic Park. Foto: FIVB

I morgen starter en firestjerners World Tour-turnering i Rio de Janeiro med deltakelse av tre norske lag. Alle de tre lagene må spille kvalifisering om å komme inn i puljespillet i den 32 lags store hovedturneringen. I kvalifiseringen deltar 16 lag, og siden det spilles om åtte ledige plasser i hovedrunden, vil det være nok å vinne en kamp for å gå videre.

De tre norske lagene som deltar er Ingrid Lunde-Oda Johanne Ulveseth og Victoria Faye Kjølberg-Ane Guro Tveit Hjortland i kvinneklassen, Mathias Berntsen-Christian Sandlie Sørum hos mennene.

Det er ellers et nytt format i hovedrunden i denne turneringen. I puljespillet møter puljens høyest rangerte den lavest rangerte, mens toeren møter treeren. Deretter møtes de to vinnerne, og vinneren i denne kampen vil vinne puljen, mens taperen blir nr. 2. De to taperne møtes også, og her blir vinneren tredjerangert, mens taperen er slått ut. Eliminasjonsspillet går deretter i gang ved at puljevinnerne da slipper å spille første runde. Det er singel eliminasjon videre. På denne måten er det totale antall kamper i turneringen redusert.

Kampene spilles i den olympiske parken i Barra da Tijuca.

Turneringens hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar