Publiserte artikler

VakifBank Istanbul ble verdensmestere

Kimberly Hill (15) bidro sterkt til VakifBanks VM-seier. Foto: FIVB

Det var vinnerne av det europeiske og sør-amerikanske klubbmesterskapet som møttes i finalen i klubb-VM i Kobe i Japan i dag, henholdsvis VakifBank Istanbul fra Tyrkia og Rexona-SESC Rio fra Brasil. De to lagene var i samme pulje innledningsvis, og da vant det tyrkiske laget det innbyrdes oppgjøret 3-1, noe som medførte at Rexona-SESC ville måtte møte vinneren av den andre puljen i semifinalen. Laget som toppet den var Volero Zürich fra Sveits, og selv om det sveitsiske laget tidvis ga god motstand, måtte de se seg slått av laget til den tidligere stjernetreneren til Brasils herrelandslag, Bernardinho, med 1-3 (13-25, 16-25, 25-21, 24-26).

VakifBank møtte et annet lag fra Istanbul i sin semifinale, Eczacibasi. Også denne kampen endte 3-1 (25-20, 25-23, 23-25, 25-22), og dermed ny finale for vinneren av Champions League tidligere i vår. Bronsfinalen ble altså hel-europeisk og ga sveitsisk bronse. Volero vant 3-2 (25-22, 25-15, 22-25, 23-25, 15-12). I finalen var VakifBank nok en gang sterkest i møtet med Rexona, denne gangen ble resultatet 3-0 (25-19, 25-21, 25-21).

Den videre rekkefølgen: 5. Dynamo Moskva (RUS), 6. Osasco (BRA), 7. NEC Ted Rockets (JPN), 8. Hisamitsu Springs (JPN).

Følgende drømmelag ble utsett:
MVP: Zhu Ting (Vakifbank Istanbul) (som i Champions League)
Besta kanteri: Zhu Ting (Vakifbank Istanbul) og Gabriela Guimaraes “Gabi” (Rexona-Sesc Rio)
Betse midter: Maja Poljak (Dynamo Moskva) og Kubra Akman (Vakifbank Istanbul)
Beste libero: Silvija Popovic (Volero Zürich)
Beste opplegger: Kaname Yamaguchi (NEC Red Rockets)
Beste diagonal: Tijana Boskovic (Eczacibasi Istanbul)

Legg igjen en kommentar