Publiserte artikler

Nasjonale mestere

Friedrichshafen blir feiret for sølv. Foto: VfB

De fleste landene i Europa har nå avsluttet sine nasjonale mesterskap. Norge er et av svært få land der seriemesteren ikke er den nasjonale mesteren, i Norge blir som kjent Norgesmesteren kåret i cupen. Seriemesterne i Norge ble funnet forrige helg, og de fleste vet nå at Randaberg vant kvinneklassen og Førde gikk til topps hos mennene.

En del norske spillere har også vært med helt til det siste når andre land skulle finne sine nasjonale mestere. Vi har tidligere meldt om Julie Heile Mikaelsen som gikk helt til topps med Holte og er blitt dansk mester, på bekostning av Eline Bye og Brøndby. Marienlyst vant mennenes mesterskap der.

Også to herrelag med norsk representasjon har vært med til den bitre slutten, dessverre med tap i den avgjørende fasen. Anders Berntsen Mol måtte gi seg før serieslutt i Noliko Maaseik i Belgia på grunn av punktert lunge. Laget vant både grunnserie og playoff i Belgia, men i de avgjørende finalekampene ble Knack Roeselare for sterke og vant 3-1 i kamper. Dette var Roeselares ellevte mesterskap. Kvinnemester i Belgia ble Asterix AVO Beveren, også de for ellevte gang. De vant 3-2 i kamper mot VC Oudegem.

Andreas Takvam og VfB Friedrichshafen spilte tredje og avgjørende finale mot Volley Recycling Berlin i går. Denne endte dessverre med tap, så Berlin er tyske mestere. Men Friedrichshafen har vunnet både supercupen og cupen i Tyskland, så totalt sett er de nok ganske fornøyde. Se ellers skryt av Andreas på hjemmesidene her.
Kvinnenes mesterskap ble vunnet av Tore Aleksandersens gamle klubb, SSC Palmberg Schwerin. Laget Mari Aase Hole så vidt var innom, Allianz MTV Stuttgart, ble slått 3-0 i kamper i finalen.

Enda en norsk utenlandsproff har vært involvert i de avsluttende kampene i sluttspillet. Men Rune Fasteland og Draisma Dynamo Apeldoorn i Nederland ble slått ut i semifinalene av laget som senere ble mestere, Abiant Lycurgus. Apeldoorn vant bronsen etter å ha slått Advisie-SSS 2-0 i kamper. Kvinnemester ble Sliedrecht Sport med seier både borte og hjemme over VK Sneek.

Andre mestere:

Sverige
Linköping har vunnet herreklassen med 3-0 i kamper over Falkenberg. Engelholm vant hos kvinnene med 3-1 over Hylte/Halmsrad.

Italia
Cucine Lube Civitanova har vunnet hos mennene med 3-0 i kamper mot Diatec Trentino.

Vi kommer tilbake med flere mestere.

Legg igjen en kommentar