Publiserte artikler

Favorittene vant Champions League

Maxim Mikhailov (18) ble MVP i Roma. Foto: CEV

Zenit Kazan ser ut til å være uovervinnelige denne sesongen. I helgens final four i mennenes Champions League avga ikke det russiske storlaget sett verken i semifinalen eller finalen. I finalen møtte de arrangørene Sir Sicoma Colussi Perugia, men heller ikke 11.500 tilskuere i PalaLottomatica i Roma kunne hindre Kazan i å vinne relativt lett 25-15, 25-23, 25-14. Dermed vant Zenit Kazan Champions League for tredje år på rad. Statistikk fra DataVolley kan du se her. For Kazan gjenstår nå det russiske mesterskapet. Det skal spilles som final six 5.-11. mai, og laget blir favoritter her også, der de blant annet vil møte vinnerne av Challenge Cup, Fakel Novy Urengoy.

Bronsemedaljene i Roma gikk til det andre italienske laget som deltok i final four. Cucine Lube Civitanova slo Berlin Recycling Volleys 3-1 (29-27, 22-25, 25-21, 25-21). Les mer om final four og finn statistikker hos CEV her.

Det ble utnevnt et drømmelag for turneringen. Det ser slik ut:
MVP: Maxim Mikhailov (Zenit Kazan)
Kanter: Wilfredo Leon (Zenit Kazan) og Ivan Zaytsev (Sir Safety Perugia)
Midter: Marko Podraščanin (Sir Safety Perugia) og Artem Volvich (Zenit Kazan)
Diagonal: Aleksandar Atanasijević (Sir Safety Perugia)
Opplegger: Luciano De Cecco (Sir Safety Perugia)
Libero: Jenia Grbennikov (Lube Civitanova)

Det ble også gitt en pris til den som hadde den raskeste serven i turneringen. Den gikk til Ivan Zaytsev, som fikk en av sine server målt til 123 km/t.

Hvis du vil se finalen om igjen, finner du den streamet på laola1.tv her.

Legg igjen en kommentar