Publiserte artikler

Mennenes final four

Kan trener Alekno sikre Zenit enda et CL-gull? Foto: CEV

I helgen avgjøres hvilket herrelag som skal gå til topps i mennenes Champions League. Final four skal arrangeres i PalaLottomatica i Roma, i hallen som har avviklet så mange store mesterskap. Hallen ble bygget til OL i Roma i 1960. Den gangen var ikke volleyball på OL-programmet, det kom først fire år senere, i Tokyo. Men der har blitt spilt to VM-finaler i hallen, i 1978 og 2010, i tillegg til sluttspill i EM og World League. Med to italienske lag som deltakere i helgen, er det også store muligheter for at flesteparten av de 11.000 tilskuerplassene blir besatt.

Det er fire storlag i europeisk sammenheng som har spilt seg fram til sluttspillet. Sir Sicoma Colussi Perugia har riktig nok fått plassen i egenskap av arrangørlag, men de blir neppe noen kasteball. Den største overraskelsen er nok Berlin Recycling Volleys, som slo ut Dynamo Moskva i den siste, avgjørende runden. De to siste lagene er Italias sterkeste lag for tiden, Cucine Lube Civitanova, samt laget som må regnes som den største favoritten, Zenit Kazan fra Russland, vinner av Champions League de to foregående sesongene.

Kampene i helgen spilles slik:
Lørdag 29. april kl. 16:30 Berlin Recycling Volleys – Zenit Kazan
Lørdag 29. april kl. 19:30 Sir Sicoma Colussi Perugia – Cucine Lube Civitanova
Søndag 30. april kl. 16:00 Bronsefinale
Søndag 30. april kl. 19:00 Finale

Du finner opplysninger med live resultatoppdatering hos CEV her. Turneringens hjemmeside er her. Kampene blir TV-overført til 107 land. Norge er nok ikke et av disse, men heldigvis streamer laola1.tv alle kampene, sjekk her. Så får vi se om det er størst interesse for Champions League, eller om de taper konkurransen mot finalekampene i Mizunoligaen i Tromsø og Randaberg.

Legg igjen en kommentar