Publiserte artikler

Kvalifisering til EM U16/U17

Danske 15-åringer jubler for EM-sluttspill. Foto: CEV

I disse dager foregår kvalifisering til EM-sluttspillet for jenter født 2002 og senere og gutter født 2001 og senere. Sluttspillet for jenter skal gå i Bulgaria i tiden 21.-29. juli, mens guttene skal spille i Tyrkia 3.-11. juli. Noen lag er alt klare. I tillegg til arrangørene, er det lagene som vant sone-kvalifiseringene, som for Nordens del er NEVZA. I denne turneringen, som gikk uten norsk deltakelse, vant Finland både jentenes og guttenes NEVZA-kvalifisering, og er altså klare for sluttspill.

De andre lagene som har spilt sone-kvalifisering, spiller nå andre runde av kvalifiseringen. Hos guttene gjenstår 17 lag av de påmeldte, hos jentene 16. Det har medført at guttene er delt i fem puljer, mens fire jentepuljer spiller om seks plasser i sluttspillet. Hos guttene betyr det de fem puljevinnerne samt beste toer, hos jentene puljevinnerne og de to beste toerne.

Fra Norden deltar både Danmark og Island i begge klassene i kvalifiseringen, og gledelig nok er de danske jentene sikret å bli minst en av de to beste toerne før den siste puljekampen spilles. De danske guttene og begge de islandske lagene er imidlertid utslått.

Du finner jentenes resultater her, guttenes her. Les hva det danske forbundet skriver om kampen som garanterte jentenes sluttspillplass her.

Legg igjen en kommentar