Publiserte artikler

Europacup neste sesong

Det europeiske volleyballforbundet CEV har tildelt plasser til neste sesongs tre europacuper. CEVs medlemsland blir tildelt plasser på bakgrunn av hvordan lag fra landene har gjort det i europacupene de tre foregående sesongene. For europacupene som starter til høsten vil det da gjelde resultatene fra sesongene 2013-2014, 2014-2015 og 2015-2016. De åtte landene som har flest rankingpoeng i hver klasse, vil få med i alt fem lag i turneringene, av disse får de fire beste med tre lag i Champions League, de fire neste får to lag med.

Hos mennene er de fire landene som er ranket høyest Russland, Italia, Tyrkia og Polen, hos kvinnene Tyrkia, Russland, Polen og Aserbajdsjan.

Som kjent ble det en omlegging i europacupene før den inneværende sesongen. Den førte til at alle land var sikret minst en deltaker i hver klasse i Champions League, nemlig serievinneren. Alle land vil også få med et lag i Challenge Cup. Norge har valgt at dette laget skal være vinneren av NM. Så for Norges del er BK Tromsøs menn og Oslo Volleys kvinner allerede sikret plass i kommende sesongs europacup. Om det da skal bli i Champions League eller Challenge Cup avgjøres i sluttspillet som starter neste helg. Dersom samme lag vinner både serie og NM, går plassen i Challenge Cup til den tapende finalisten i sluttspillet.

På europarankingen ligger Norge som nr. 25 i klassen for kvinner, først og fremst på grunn av Stod Volleys gode prestasjoner, mens vi i klassen for menn er nr. 34. Hele rankingen finner du her.

Legg igjen en kommentar