Publiserte artikler

Russerne for sterke

Vetle Hylland kom seg ofte forbi Fakels blokk. Foto: Frode Andersen, CEV

Vikingspillerne ble bokstavelig talt for små da de i går kveld møtte russiske Fakel Novy Urengoy til avgjørende kvartfinalekamp i CEV Challenge Cup. Etter at Viking hadde tapt bortekampen i Sibir med 0-3, var det før kampen klart at for å gå til semifinale måtte Viking vinne 3-0 eller 3-1, og deretter vinne et golden set. Og foran et i bergensk volleyballsammenheng rekordstort publikum på 1.100, startet Viking godt og holdt følge med sine storvokste motstandere fram til 10-11 i det første settet. Viking hadde da god kontroll i servemottaket, spesielt ved Yngve Sundfjord som hadde 100 % perfekt mottaking i dette settet. De gode mottakene gjorde det mulig for opplegger Kåre Helvik Morken å kjøre raske kantutveier, noe som ga angriperne muligheter forbi en blokk som ikke rakk å tette. Dessverre greide ikke Viking å holde oppe kvaliteten i servemottaket, først og fremst skapte landslagsspilleren Dmitri Volkov store problemer med vekselvis knallharde skrudde og løse server. Dermed fikk Vikings angripere større problemer mot Fakels storvokste blokk, og Fakels forsvar fikk også enklere arbeidsforhold. Fakel skaffet seg et forsprang som Viking aldri greide å tette og måtte se Fakel vinne settet klart 25-13.

Det andre settet hadde en lignende utvikling fram til første tekniske time out, før Fakel igjen gled fra, denne gangen til 25-18. Dermed hadde Fakel fått det poenget de behøvde for å være klar for semifinale. De kunne sette innpå flere av innbytterne og de kunne slå seg løs og kose seg. Viking slapp aldri til å måtte se seg knust 25-11.

Likevel følte ikke Vikings spillere at de var helt sjanseløse. Vetle Hylland ble kampens toppscorer med 14 poeng og en kill på 72 %. Men dessverre var svakhetene i lagets servemottak mot knallharde hoppserver for store, samtidig som lagets spillere ble altfor forsiktige på egen serve. Mer om kampen med artikkel og statistikk finner du hos CEV her. Se også mye stoff på Vikings facebookside her.

Legg igjen en kommentar