Publiserte artikler

Norske i Champions League-kamper

Andreas Takvam, i gult, blir viktig mot Paris. Foto: Katz, VfB Friedrichshafen

I morgen skal to norske utenlandsproffer spille den siste puljekampen med laget sitt i Champions League denne sesongen. Anders Berntsen Mol med Noliko Maaseik og Andreas Takvam med VfB Friedrichshafen skal møte henholdsvis Dynamo Moskva og Paris Volley, begge på hjemmebane. Av disse er det bare Andreas som har muligheten til fortsatt spill i Champions League når playoffkampene tar til om to uker. Men Friedrichshafen må ha hjelp for å gå videre. De har ikke mulighet til å bli et av de to lagene i puljen som er sikret videre spill automatisk, men de kan bli en av de beste treerne som får plass i playoffrundene. I første playoff skal i alt tolv lag spille i kamper to mot to. Perugia, som skal arrangere final four, slipper disse kampene, men i de fem puljene er det fortsatt kamp om plassene.

Friedrichshafens trener Vital Heynen er tydeligvis en spandabel mann. Da laget møtte Zenit Kazan på hjemmebane, lovet han å spandere en øl på alle tilskuerne i hallen om de vant et sett. Settet ble vunnet, og han var mer enn fornøyd med å servere de som ville ha av de drøyt 2.300 tilskuerne som var til stede. Om det går veien denne gangen og playoff blir sikret, vil han spandere frokost på tilskuerne morgenen etter. Les her.

For Anders Mol og Maaseik er det ikke like mye å spille om. De har ingen mulighet til å gå videre, men med seier kan de bli nr. 3 i puljen. Moskva har heller ikke mye å spille for, de blir uansett nr. 2 i puljen og er sikret videre spill. Og det er alltid godt å avslutte med en seier og ta med dette inn i det belgiske sluttspillet. I Belgia har Maaseik vunnet grunnserien, og i sluttspillet møter de nå de fem lagene som kom nærmest på tabellen. CEV har en artikkel om Anders før morgendagens kamp, den kan du lese her.

Friedrichshafens kamp i morgen går kl. 20:00, Maaseik starter kl. 20:30. Begge kampene kan ses på laola1.tv, sjekk her. Resultatene blir oppdatert her.

Vi nevner også at i tillegg til at Viking i kveld kl. 19 spiller kvartfinalekamp i Challenge Cup mot Fakel Novy Urengoy, skal også Rune Fasteland i Draisma Dynamo Apeldoorn møte Ziraat Bankasi Ankara i den samme cupen, også det den avgjørende andre kvartfinalekampen. Den første kampen vant Ankara 3-1 i Nederland.

Legg igjen en kommentar