Publiserte artikler

Avgjørende kvartfinalekamp

Greier Runar Sannarnes (8) og Sjur Kvam å spille ut Fakels blokk i morgen? Foto: CEV

I morgen skal det avgjøres om elitelaget til TIF Viking vil bryte enda en barrière for norsk volleyball. Da skal Viking nemlig møte det russiske laget Fakel Novy Urengoy til avgjørende kvartfinalekamp i CEV Challenge Cup. Viking har allerede kommet lenger enn noe norsk herrelag ved å spille seg til kvartfinale. Går laget til semifinale, vil det også være bedre enn det kvinnelaget til Stod presterte i 2015, da laget måtte si takk for seg i kvartfinalen med to ganger 0-3 mot Khimik Yuzhny fra Ukraina.

Viking vil imidlertid ikke få det lett mot Fakel i morgen. På hjemmebane i Sibir vant russerne 3-0 (25-15, 25-14, 25-22) i en kamp der de storvokste russerne viste stor slagstyrke og blokkrekkevidde, samtidig som de avslørte svakheter i servemottak. Nettopp serven kan derfor bli Vikings våpen til å vinne 3-1 eller 3-0 og dermed få muligheten til å gå videre via et golden set. For samtidig som Fakel kan presses med gode flakkeserver, er det forventet at de kan få problemer med egne hoppserver når oppkasthøyden blir begrenset av takhøyden i Haukelandshallen.

I forhold til kampen i Russland får Viking tilgang til noen spillere som ikke fikk fri fra jobb til å dra til Sibir. Det er Kåre Helvik Morken, Øivind Kongshavn Hordvik og Geir Sindre Eithun. Så får vi se om trener Scott Olsen finner bruk for disse.

På Vikings facebooksider finner du mer stoff om kampen, som spilles kl. 19:00 i morgen, sjekk her. De som ikke har mulighet til å være i Haukelandshallen i morgen, kan se kampen på TV2 Sportskanalen eller TV2 Sumo eller laola1.tv. Live oppdatering av resultatet finner du hos CEV her.

Legg igjen en kommentar