Publiserte artikler

Viking viste tenner

Kristian Bjelland viser at det går å slå blokk ut på Vlasov, 212 cm. Foto: CEV

Som ventet ble det russiske storlaget Fakel Novy Urengoy, med blant annet to spillere som deltok på Russlands lag i OL i Rio, og flere andre med landslagserfaring, for sterke for Viking i den første kvartfinalekampen mellom de to lagene i CEV Challenge Cup. Men vikingspillerne gikk uredde til verket og viste ingen respekt for sine mer høyreiste motstandere. 11-10 hadde Viking i det første settet før Fakel overtok. For mange feilserver hos Viking ødela, samtidig som Fakels servepress presset Viking til vanskelige avslutninger mot Fakels store blokk. Når Viking så vant ballen, ble for ofte en ny poengmulighet skuslet bort med feilserve, noe som var synd for kampen etter som Fakel viste svakheter i dette momentet.

Ørjan Siljander viste at det var fullt mulig å presse Fakels servemottak, noe to ess og flere gratisballsituasjoner viste. I det andre settet var Fakel foran hele tiden og vant klart, men i det tredje var Viking foran fra start og ledet på det meste 10-3. Men anført av landslagsspiller Egor Kliuka kom Fakel tilbake og fikset 3-0 (25-15, 25-14, 25-22) i det første av to oppgjør. God på Viking var også Yngve Sundfjord. Avgjørende kamp går i Haukelandshallen tirsdag 28. februar kl. 19:00.

Les mer om Sibiroppholdet på Vikings facebooksider her. CEV har artikkel her. Statistikk finner du her. Ønsker du å se kampen, ligger det video hos laola1.tv her.

Legg igjen en kommentar