Publiserte artikler

Proffliga i USA?

Jamie Davis. Foto: teamusa.org

Den store volleyballprofilen Doug Beal pensjonerte seg fra jobben som administrerende direktør (CEO) i USAs volleyballforbund (USAV) ved nyttår. Som ny leder for forbundet ble Jamie Davis valgt. Davis har ingen volleyballbakgrunn. Han har tidligere ledet e-varehus og kabel-TV-selskap, og det har vært et bevisst valg fra USA Volleyball å hente inn en slik person. Nå melder flere volleyballnettsider, deriblant det danske forbundets, at Davis nå går hardt inn for å opprette en profesjonell volleyballiga i USA.

Slike ligaer har eksistert før, senest da Tore Aleksandersen førte Minnesota Chill til seier i kvinnenes proffliga USPV i 2002, den eneste sesongen denne ligaen eksisterte. Det ble forsøkt å videreføre ligaen i 2003, men det ble ikke funnet nok penger til å gå videre. Nå satser imidlertid USAV og Davis på å få en liga klar innen 2020. Det framgår ikke om det skal være en liga både for kvinner og menn. Med den store populariteten volleyball har i USA og de mange spillerne som spiller utenfor USA, har imidlertid Davis god tro på at en liga kan igangsettes. Les mer på de danske sidene her.

Legg igjen en kommentar