Publiserte artikler

Viking i Sibir

Viking møter ikke smågutter i morgen. Foto: CEV

Tidlig i går morges norsk tid ankom TIF Vikings elitelag for menn Novy Urengoy i Sibir. Kort tid til billettbestilling etter at avansementet til kvartfinalen i CEV Challenge Cup var klart, både for Viking og motstanderne, gjorde at det ikke var ledige flybilletter å oppdrive til Novy Urengoy, den sibirske byen hvor Vikings motstandere Fakel spiller sine kamper. Vikings spillere og leder har dermed fått et ekstra døgn i byen før kampen, etter som normal europacupprosedyre angir at gjestende lag skal komme en dag før og reise en dag etter kampen. Men heller ikke returen er problemfri for Viking. De samme problemene med få ledige billeter, fører til at halve laget må bli igjen i Sibir et ekstra døgn. Og som ikke dette var nok, Vikings trener, Scott Olsen, har canadisk pass, noe som har medført ekstra tid til visumbehandling, så han har ikke kunnet reise fra Norge før i dag og ankommer Novy Urengoy bare noen timer før kampstart, forhåpentligvis tidsnok til å rekke lagets obligatoriske trening i kamparenaen, les artkkel i BA her.

Så får vi se om reisen til og fra Novy Urengoy blir Vikings største utfordring, eller om det kan ventes vel så harde tak når kampen båses i gang torsdag kl. 15:00 norsk tid. Det er nemlig ingen smågutter Viking skal møte. Laget var tapende finalist i forrige sesongs cup, og har satset på å forsterke laget til denne sesongen. I sin seneste kamp i den russiske toppserien, holdt laget en snitthøyde på 209 cm, det vil si fire cm mer enn Vikings høyeste, diagonalspiller Vetle Hylland. To av Fakels spillere var med da landslaget spilte kvalifisering til OL i fjor. Det er kantspilleren Egor Kliuka (209 cm) og midtspilleren Ilia Vlasov (212 cm og oppført med en rekkevidde på 375 cm). I tillegg har laget flere spillere som har deltatt på Russlands utviklings- og juniorlandslag. Men Viking kan trøste seg med at hittil er ingen VM eller OL vunnet av laget med høyeste gjennomsnittshøyde. Og laget er ungt, så kanskje kan Vikings større rutine gjøre utslaget.

Du finner mer stoff om Vikings tur til Sibir på klubbens facebookside her. CEV har artikkel her. Kampen streames på laola1.tv, sjekk her.

Legg igjen en kommentar