Publiserte artikler

Kneproblemer

Roald Bahr. Foto: NIH

Førde VBKs facebooksider har i dag en henvisning til en artikkel om hopperkne (jumpers knee) skrevet av professor dr. med. Roald Bahr, tidligere landslagsspiller og landslagstrener i volleyball. Roald Bahr og Lars Engebretsen er ledere for Senter for idrettsskadeforskning, som har som formål å forebygge skader og andre helseproblemer i idrett. Senteret har sitt utspring ved Norges Idrettshøyskole og ble opprettet i år 2000. Et tverrfaglig forskningsmiljø med rundt 40 personer er knyttet til senteret. Du kan lese mer om senteret her.

Fra siden til senteret finner du link til nettstedet Skadefri. På dette nettstedet finner du artikkelen Førde har omtalt, hopperkne. Dette er en skade alle som driver med volleyball har møtt, enten ved egen erfaring eller fordi medspillere sliter med det. Nesten halvparten av alle volleyballspillere på elitenivå vil være rammet av denne belastningsskaden. Noen velger kirurgiske inngrep for å få bukt med skaden, men i artikkelen nevner Bahr to treningsmetoder som bør forsøkes før en legger seg under kniven: eksentrisk trening og tung, langsom styrketrening. Les artikkelen her.

Legg igjen en kommentar