Publiserte artikler

Trenerendringer internasjonalt

Andrea Giani skal trene Tyskland. Foto: Volleycountry

I god tid før den internasjonale landslagssesongen starter, foretar en del land endringer i trenerstaben for mennenes landslag. Høyest rangert av disse lagene er Iran, som etter 10 måneder uten trener, og etter at flere kjente kapasiteter er forespurt, nå har ansatt Igor Kolakovic fra Montenegro. Kolakovic har gode resultater å vise til som trener for Serbias landslag, blant annet ble laget europamestere i 2011. Kolakovic er 51 år. Les mer hos FIVB her.

Tyskland har også fått ny trener for mennene etter at den forrige treneren, Vital Heynen, har overtatt Belgias landslag. Ny i jobben er den tidligere italienske storspilleren Andrea Giani, med blant annet tre VM-gull som spiller. 46 år gamle Giani kommer nå fra trenerjobb med Slovenias landslag, et lag han førte til overraskende sølvmedalje i EM i 2015. I tillegg har han trent Verona i den italienske Serie A1, en jobb han måtte forlate i desember etter dårlige resultater. Les her.

Interessant for det norske herrelandslaget er det også at Sveits har fått ny trener. Mario Motta, 57 år, også han italiener, har trent Lugano til tre serie- og ett cupmesterskap.

Legg igjen en kommentar