Publiserte artikler

Viking til kvartfinale!

Ørjan Siljander (9), her fra hjemmekampen på Sotra, ble viktig også i Slovenia. Foto: CEV

TIF Vikings elitemenn vant også returkampen i CEV Challenge Cups 1/8 finale da OK SIP Šempeter i går kveld ble slått 3-1 (21-25, 25-19, 25-19, 27-25) i Slovenia. Med 3-1 å gå på fra hjemmekampen på Sotra for to uker siden, var dermed en for norsk herrevolleyball historisk kvartfinaleplass i en europacup klar etter at Viking hadde vunnet to sett.

Slovenia er et stort volleyballand med sølvmedaljene i det siste europamesterkapet som et av bevisene. Men Viking får nok en enda større utfordring i kvartfinalen når de skal møte det russiske laget Fakel Novy Urengoy, med i hvert fall to landslagsspillere. De mest kjente er kantspilleren Egor Kliuka og midtspilleren Ilia Vlasov. Så det kan ventes noen svidde Vikingfingertupper når laget først skal til Sibir for å spille bortekampen om to uker, og to uker senere spille hjemme, enten i Haukelandshallen eller i Sotra Arena.

I gårsdagens kamp startet Viking klart best og hadde ledelse 10-4 i første sett. Men da fikk plutselig servemottakerne store problemer og Šempeter spilte seg gradvis innpå og forbi. Viking fant aldri roen igjen i settet, og selv om laget en stund ledet 19-16, var det Šempeter som avsluttet sterkest og gjorde veien til kvartfinale vanskeligere for Viking. Laget falt imidlertid ikke sammen. Spillerne spilte ufortrødent videre, og etter en jevn innledning av det andre settet, overtok Viking initativet i settet og kampen.

Med to sett vunnet var kvartfinaleplassen klar. Noen av de rutinerte kunne hviles slik at de mer urutinerte kunne få erfaring på dette nivået. Šempeter så lenge ut til å ha kontrollen og vinne settet, men Vikingspillerne ville annet, utlignet og vant den jevne avslutningen.

Du kan lese mer hos CEV her, statistikk fra DataVolley er her. Bergens Tidende har artikkel her. Og Vikings facebookside har også nevnt bragden, sjekk her.

Legg igjen en kommentar