Publiserte artikler

Norske tap i NCC

Ikke alltid lett for Vikings Vetle Hylland å komme forbi Gentoftes blokk. Foto: FVBL

Både TIF Viking og BK Tromsø tapte sin første kamp i NEVZA Club Championship (NCC) da turneringen ble innledet i Falkenberg i Sverige i dag. Viking åpnet mot det for tiden suverene laget i Danmark, Gentofte Volley. I tillegg til at de er bortimot uten motstand i Danmark, har de fått mye god kamptrening i først Champions League, mot blant andre russiske Belgorod, og deretter i CEV-cupen, der de nylig ble slått ut av et finsk lag med knepne sifre. Laget leverer jevnlig spillere til det danske landslaget og til utenlandske proffklubber, så Vikingspillerne visste på forhånd at det ville bli en tøff oppgave.

Og Gentofte viste raskt at laget mente alvor, og ikke minst at flere av spillerne hadde utviklet seg siden forrige gang bergenserne spilte mot dem. Når Viking ikke greide å presse dem på serve, satte deres gode opplegger angriperne godt opp og laget store problemer for Vikingblokken. Og angriperne viste også at de hadde gode kvaliteter når de ble satt under press, og fant huller i Vikings forsvar. De norske spillerne var imidlertid med på notene og spilte stort sett god side out. I perioder kunne imidlertid Gentofte ta noen ekstra poeng og skaffe seg nok forsprang til å vinne tre av de fire settene. Bare i det andre settet var Vikings servetrykk så godt at Gentofte aldri hang med. Og i det fjerde settet var Viking likt, men en misforståelse gjorde at Gentofte kunne ta settet og kampen. Settsifrene ble 22-25, 25-21, 19-25, 23-25.

Vikings spillere følte i ettertid at de hadde kunnet hente ut mer fra kampen. Spesielt i viljen til å spille forsvar, var de Gentoftespillerne underlegne. Før kampen fikk Kristian Mjelde Bjelland blomst og diplom for sin obligatoriske kamp nr. 200 for Nyborg/Viking. En jury kåret libero Yngve Sundfjord til beste Viking-spiller.

De nybakte norgesmesterne Tromsø motstander var hjemmelaget Falkenbergs VBK, et lag som nylig vant svensk Grand Prix. Dessverre må Tromsø unnvære to av spillerne som vant NM, Kristoffer Østvik og Ivan Ristic, på grunn av skade. Spesielt Kristoffer var nok savnet, han har vært lagets store poenggarantist. Dermed måtte trener Edgar Broks eksperimentere litt med lagoppstillingen, noe som ikke falt helt heldig ut i første sett, spesielt fordi laget slet svært med Falkenbergs hoppserver. Til andre settet ble Martin Støyten flyttet til servemottakende diagonal og Bjarni Larsen kom inn og bidro til å stabilisere mottaket.

Tromsø kjempet i perioder da jevnt med Falkenberg, men ikke mer enn at seieren ble 3-0 (25-14, 25-23, 25-20) til Falkenberg. Likevel viste Tromsø at de har kapasitet til å hamle opp med et lag der fire av sju startere er utlendinger, stort sett hentet for å spille volleyball. Også hos Tromsø ble liberoen kåret til beste spiller, Vegard Paulsen

Dagens resultater betyr i prinsippet ikke noe for sluttresultatet i turneringen. Men i og med at vinneren av den ene kampen skal møte taperen i den andre i semifinale, er det stor sannsynlighet for at det var en forddel å vinne i dag. Morgendagens semifinaler spilles slik:

Kl. 14:00 Gentofte – Tromsø
Kl. 16:30 Falkenberg – Viking

Kampene streames, sjekk her. Prisen for de seks kampene er 79 svenske kroner. Turneringens facebookside, med blant annet videointervju med Vikings Øivind Hordvik, finner du her.

 

Legg igjen en kommentar