Publiserte artikler

Forskjellige verdener

Giovanni Guidetti har hatt stor suksess som trener for VakifBank. Foto: CEV

Det europeiske forbundet, CEV, tar i en artikkel opp hvor stor forskjell det er i ressursene hos to av kvinnelagene som møttes i kamp i Champions League i går. For mens Dresdner SC fra Tyskland har et budsjett på 1,6 mill. euro (ca. 15 mill. norske kroner), er budsjettet til de tyrkiske favorittene VakifBank Istanbul på 15 mill. euro (drøyt 140 mill NOK). VakifBank har sponset laget fra Istanbul de siste 30 årene, og dermed har laget hatt kapasitet til å hente stjerner som blant annet har sørget for seier i Champions League i 2011 og 2013, samt seier i VM for klubblag i 2013. I en periode vant laget 47 kamper på rad.

VakifBank har også sørget for ny hall til laget, utstyrt med det mest moderne som finnes. Dresden har også sin egen hall, men den er ikke lenger moderne og for liten i de fleste kampene til laget. I fjor var alle kampene deres i Champions League utsolgt. Artikkelen kan du lese her.

Kampen i går endte med klar seier til VakifBank, 25-12, 25-16, 25-11.

Så kan vi spørre hvor langt norske volleyballag kunne kommet med 15 mill til rådighet.

Legg igjen en kommentar