Publiserte artikler

Fordel Viking

TIF Viking vant i går den første kampen i 1/8-finalen i CEV Challenge Cup mot OK SIP Šempeter fra Slovenia med 3-1 (25-13, 23-25, 29-27, 25-18). Med ønske om å gi publikum en god sportslig opplevelse, hadde Viking lagt kampen til den flotte Sotra Arena på Straume utenfor Bergen. Med en takhøyde på 9 meter og gode fasiliteter ellers, var lagene sikret at ingen, eller svært få, ballvekslinger ville bli avbrutt fordi ballen gikk i taket. Så selv om lagene ville ha like mange treninger på denne banen før kampstart, anså Viking dette momentet som viktigere, også med tanke på hallen laget tidligere har spilt europacup i, Haukelandshallen, er nesten like ukjent.

Og Viking og Šempeter fikk absolutt gitt publikum en god sportslig opplevelse med mange gode ballvekslinger. Grunnlaget for seieren la Viking med sterk serving og påfølgende god blokking. Side out-spillet satt også godt, med unntak av perioder der også Šempeter fikk lagt servepress. Ikke minst det siste viser at Viking må være forberedt på tøff motstand i bortekampen 2. februar i en mer intim hall på Šempeters hjemmebane. Bortelaget fikk også vist at de har smarte angripere som i mange tilfeller går bevisst etter å slå blokk ut. Viking fikk imidlertid stoppet Šempeters vanligvis dominerende diagonalangriper Pokersnik, men om ikke Viking fortsetter med servepresset, kan deres midtangripere lage problemer.

Du kan lese mer om kampen på Vikings facebookside her og hos CEV her. Statistikk ligger her.

Med denne seieren er Viking blitt historisk som det første norske herrelaget som har vunnet en kamp i en 1/8-finale i europacupen. Nærmest var Randaberg i januar 1995 da de møtte det italienske storlaget Modena. Men som ventet måtte de da gi tapt to ganger 0-3. Randaberg fikk imidlertid en stor opplevelse, og fortsatt henger bilder fra kampen i Modena i korridorene i den legendariske PalaPanini.

Legg igjen en kommentar