Publiserte artikler

Mer europacup

Andreas Takvam møtte Kazans Aschev (11) da Nyborg møtte Ural Ufa høsten 2012. Hvem vinner nå? Foto: CEV

Europacupene er i gang igjen etter juleoppholdet. Mennenes CEV-cup hadde sine første kamper i 1/16-finalen allerede 3. januar, og disse har returkamper denne uken. I et nordisk oppgjør i går i denne cupen, slo finske VaLePa Sastemala ut Gentofte Volley fra Danmark med to ganger 3-0, les her og her. Gentofte er forøvrig TIF Vikings første motstander i NCC-sluttspillet neste helg. Ellers hadde kvinnene i alle tre cupene kamper forrige uke, og som vi husker, røk Randaberg ut i 1/16-finalen i Challenge Cup mot LP Kangasala fra Finland. Kangasala vant begge kampene 3-0.

I tillegg til returkampene i CEV-cupens 1/16-finale, har mennene denne gangen både kamper i Champions League, der tredje kamp i puljespillet spilles, og i Challenge Cup, der det første av to oppgjør i 1/8-finalen skal avvikles. Mange norske spillere skal dermed i aksjon denne uken. Ikke minst på Sotra, der TIF Viking i morgen kl. 19:00 skal møte OK SIP Šempeter fra Slovenia, en motstander som er helt ny og ukjent for norske lag. Det blir derfor interessant og spennende å se om Viking kan stå opp mot et lag fra landet som ble nr. 2 i EM i 2015. Live oppdatering fra kampene i Challenge Cup finner du her. I dag kan du der følge utviklingen til laget til en annen norsk spiller. Rune Fasteland og laget Draisma Dynamo Apeldoorn spiller i dag kl. 18:00 mot IBB Polonia London. Det blir neppe strømming av Vikings kamp, til det legger CEV for mange kjepper i hjulene. Om det likevel skulle komme noe, finner du trolig lenke på Vikings facebookside her.

En norsk spiller som imidlertid vil bli strømmet på laola1.tv, er Andreas Takvam. Laget hans VfB Friedrichshafen fra Tyskland, spiller Champions League-kamp hjemme mot de regjerende mesterne fra Russland, Zenit Kazan. Kampen går kl. 20:00 og vises her, og Andreas vil helt sikkert være sentral i sin midtspillerrolle. Den andre norske spilleren i et Champions League-lag, Anders Berntsen Mol i belgiske Noliko Maaseik, får imidlertid ikke vist seg fram. Han er fortstatt ute etter lungekollapsen, men han har godt håp om å være klar til innsats om ikke alt for lenge. Maaseik spiller ellers på hjemmebane i kveld kl. 20:30 mot Istanbul BBSK. Live oppdatering av og resultatene i kampene i Champions League er her.

Legg igjen en kommentar