Publiserte artikler

Junior-EM uten Norge

Norges nr. 2 Emile Olimstad i blokk mot Kroatia. Nr. 9 er Jenny Adolfsen. Foto: CEV

Ingen av de to norske landslagene som spilte andre runde i kvalifiseringen til sluttspillene i EM U18 jenter og EM U19 gutter, greide å kvalifisere seg. Jentene i U18 vant den første kampen i sin firelagspulje i Kroatia med 3-2 mot vertslandet, men endte likevel sist i puljen etter 0-3 mot Finland og 0-3 mot Hellas. Hellas ble puljevinner med like mange seire som som Finland, men med ett poeng mer. Kroatia slo Hellas, men måtte likevel nøye seg med tredjeplassen.

De norske guttene i U19 spilte i en pulje med tre lag i Østerrike, og etter tap 0-3 før Østerrike og 0-3 for Finland, måtte de nøye seg med sisteplassen. Finland slo Østerrike 3-0 og er dermed i sluttspillet. Dit gikk også de andre sju puljevinnerne, som hos jentene var Hviterussland, Tyrkia, Polen, Russland, Tyskland og Bulgaria, i tillegg til Hellas. Dessuten vil de tre beste toerne, Romania, Italia og Slovenia supplere arrangørlandet Nederland. Hos guttene ble Polen, Russland, Tyrkia, Frankrike, Romania, Italia, Bulgaria og Finland de åtte puljevinnerne, som sammen med arrangørene Ungarn og Slovakia og de to beste toerne, Tsjekkia og Belgia, vil utgjøre det 12 lags store startfeltet i sluttspillet.

Jentenes sluttspill går i Arnhem i Nederland 1.-9. april, guttenes går i Györ i Ungarn og Puchov i Slovakia 22.-30. april. Du kan lese mer om jentenes kvalifisering her, guttenes her. Resultatene fra alle puljene hos jentene finner du her, hos guttene her. Les også mer på NVBFs facebooksider her.

Legg igjen en kommentar