Publiserte artikler

Oslo og Tromsø norgesmestere

Akrobatikk fra Kristian Mjelde Bjelland var ikke nok til å overvinne Tromsøs blokk, her ved Martin Støyten. Foto: Raymond Wardenær

Det ble kvinnene til Oslo Volley og mennene hos BK Tromsø som fikk æren av å motta kongepokal og miniatyrpokaler fra kronprinsparet og statsminister Erna Solberg da finalene i norgesmesterskapet i volleyball ble spilt i Ekeberghallen i Oslo i går. Oslo Volley fikk revansje fra fjorårstapet mot Randaberg da de relativt enkelt vant 3-0 (25-18, 25-22, 25-15). Oslo fikk satt opp et godt servepress og ga aldri Randaberg muligheten til å komme ovenpå. Les hva Randaberg skriver på sine sider her. Både Aftenposten og Stavanger Aftenbladet har reportasjer, men dessverre kreves abonnement for å få lest dem. Mulig denne er tilgjengelig. Poengliga fra kampen ser du her.

Det ble mer spenning i mennenes finale mellom BK Tromsø og TIF Viking, selv om Tromsø kom best i gang etter en jevnspilt start og vant det første settet greit 25-19. I det andre settet kom dessverre dommerne i fokus da Viking skulle hatt settball i det andre settet og fått mulighet til å utligne til 1-1. En serve fra Viking berørte en Tromsøspiller på vei ut, og selv om «alle» andre i hallen så det og den aktuelle Tromsøspilleren viste at han hadde berørt ballen, ga dommeren serven over til Tromsø, som tok settet med en god serve.

Det så lenge ut til at Tromsø også skulle ta de tredje settet og vinne 3-0, men Viking ga ikke opp og kjempet seg til mulighet til å snu kampen ved å ta dettet. Men i det fjerde var igjen Tromsø sterkest og avgjorde ganske greit. En svært fortjent seier der Tromsø var best i det meste, spesielt ble blokken avgjørende. Settsifrene i 3-1-kampen ble 25-19, 26-24, 23-25, 25-19. Les reportasjer i iTromsø her og her. Poengliga fra kampen ser du her.

Norges Volleyballforbund hadde foretatt et vellykket trekk ved å flytte finalen til Ekeberghallen. Det ble en flott ramme rundt kampen med mange tilskuere og stor stemning. Den gode takhøyden bidro også til at publikum fikk oppleve mange flere spektakulære ballvekslinger enn de ville ha fått i den forrige NM-arenan i Domus Athletica. Til neste år håper vi at de også blir reglementert lengde på servefeltene, slik at alle spillerne kan få utnyttet ferdighetene sine fullt ut.

Begge kampene og den mellomliggende kjendiskampen ble streamet direkte av Dagbladet TV. Videoen ligger fortsatt på her.

Legg igjen en kommentar