Publiserte artikler

Klart for NM-finaler

Blir det ny kongepokal for Randaberg? Foto: Tomm Hansen

I morgen skal det avgjøres hvem som kan stikke av med kongepokalene når norgesmesterskapet i volleyball avgjøres. For første gang på mange år skal mestrene kåres i Ekeberghallen i Oslo, etter at finalene de siste årene er blitt spilt i Domus Athletica. Ved denne flyttingen vil mesterskapet få en bedre sportslig ramme ved at det både blir bedre plass rundt spilleflaten, og ikke minst at takhøyden er så god at bare et fåtall ballvekslinger vil bli avbrutt ved at ballen berører taket.

I kvinnenes finale, som starter kl. 13:30, møtes de samme lagene som spilte finale i fjor, Oslo Volley og Randaberg VBK. Den gangen var det Randaberg som trakk det lengste strået, så får vi se om de klarer å gjenta bedriften. Lagene har møtt hverandre i seriespill en gang denne sesongen. I Randaberg vant hjemmelaget 3-1. Randaberg har forøvrig hatt solid oppkjøring til finalen. Onsdag spilte de returkamp i Finland i CEV Challenge Cup mot LP Kangasala. Kampen endte med tap 0-3, men trener Espen Sørbø mente kampen var en god generalprøve før NM-finalen, les her og her.

Hos mennene er det nye finalister i forhold til i fjor. Den gangen vant Førde over NTNUI, denne gangen møtes BK Tromsø og TIF Viking. Lagene har spilt begge sesongens seriekamper, og lagene har vunnet hver sin gang på hjemmebane. Så det ligger an til et åpent oppgjør. Mennenes finale starter kl. 16:30.

Du kan lese mer hos NVBF her, der du også kan se mer om de andre volleyballarrangementene i forbindelse med finalene denne helgen. NM-finalene blir streamet av Dagbladet TV, link finner du på NVBFs side. Dessuten vil poengliga komme her.

Legg igjen en kommentar