Publiserte artikler

Bernardinho har gått av

Den nye treneren for Brasils menn, Renan Dal Zotto. Foto: FIVB

Brasils volleyballforbund, CBV, har nå funnet erstatter til en av verdens mest suksessrike trenere. Bernardo Rezende, mer kjent som Bernardinho, antydet etter at Brasils menn tok gull i OL i Rio at han ville gi seg som trener for mennenes landslag. CBV har nå kunngjort at etterfølgeren vil bli Renan Dal Zotto, en tidligere landslagsspiller som blant annet tok sølv ved OL i 1984. Han har kontrakt til etter OL i 2020.

Det blir ikke lett for Dal Zotto å fylle skoene til Bernardinho. I løpet av de 16 årene han har ledet landslaget, har Bernardinho vunnet 21 gull i store mesterskap: 2 i OL, 3 i VM, 8 i World eague og 8 i det sør-amerikanske mesterskapet. Artig å vite at hans første seier kom mot Norge i en turnering i Portugal 4. mai 2001.

Les om Brasils nye trener her.

Legg igjen en kommentar