Publiserte artikler

Siste EM U19/U18

Det europeiske volleyballforbundet har vedtatt at årets utgave av EM U19 for gutter og U18 for jenter blir den siste. I stedet er klassene U18 for guttene og U17 for jentene innført, disse har sitt første mesterskap neste år. De klassene som vil gjelde for de yngste fra neste år er dermed U17/U16, U18/U17 og U20/U19.

Denne siste utgaven av EM U19 og U18 har imidlertid god deltakelse. I gutteklassen er 33 lag påmeldt, hos jentene 36 lag. Sluttspillet for guttene skal gå i Ungarn og Slovakia 22.-30. april, hos jentene i Nederland 1.-9. april. For å komme til sluttspillet, må lagene kvalifisere seg gjennom en runde med puljespill, og dette starter hovedsaklig fredag. I alt er det åtte puljer, og puljevinnerne og noen av toerne vil gå til sluttspillet der de supplerer arrangørlandene.

Norge er påmeldt i begge klassene. Guttene spiller i Amstetten i Østerrike, der de er i en trelagspulje med Finland som det tredje laget. Laget har sin første kamp mot vertene fredag kl. 17:30. De norske jentene er i Rovinj i Kroatia, der de øvrige motstanderne er Finland og Hellas. Norge innleder mot Kroatia fredag kl. 17:00.

Du finner resultatene for jentene her, for guttene her. Les om Østerrikes gutters forventninger her. På NVBFs facebookside finner du mer informasjon, sjekk her. Vi har ingen opplysninger om eventuell streaming, det ligger ingen kamper på laola1.tvs programoversikt.

Legg igjen en kommentar