Publiserte artikler

VM-kvalifisering U20/U21

For tiden pågår første runde i den europeiske kvalifiseringen til VM i klassene U20 for jenter og U21 for gutter. Det spilles i alt to kvalifiseringsrunder, og fra den andre går to lag videre til VM sammen med to lag som er forhåndskvalifisert på bakgrunn av reusultatene i forrige VM. De to lagene er Italia og Serbia hos jentene, Russland og Italia hos guttene. Hos guttene vil i tillegg arrangørlandet Tsjekkia delta. Jentenes mesterskap går i Mexico 7.-16. juli i år, guttenes 23. juni – 2. juli (i Brno og Ceske Budejovice).

I første kvalifiseringsrunde deltar 15 lag hos jentene, 14 hos guttene. Lagene er delt i fire puljer i begge klassene, og puljevinnerne pluss de tre beste toerne hos jentene, puljevinnerne og de to beste toerne hos guttene, går videre til andre runde. I andre runde vil jentene få selskap av europamester i U19 i 2016, Russland, guttene suppleres med nr. 1 og 2 fra EM U20, Polen og Ukraina.

Tre nordiske lag deltar i kvalifiseringen. Danmark har lag i begge klassene, mens Finland deltar i jenteklassen. Kampoppsett og resultater finner du her for jentene, for guttene her. Laola1.tv viser flere av kampene, sjekk her.

Legg igjen en kommentar