Publiserte artikler

Viking videre

Skotsk-norsk forbrødring etter kampen. Foto: CEV

Som første norske herrelag er TIF Viking videre til 1/8-finale i en europacup. Etter 3-0 hjemme i Haukelandshallen for to uker siden, gikk også bortekampen i Challenge Cup mot City of Edinburgh greit. Vel 300 tilskuere i det flotte sportskomplekset Oriam fikk se Viking ta kommandoen fra start til slutt. Bare noen korte perioder i tredje sett nærmet det skotske laget seg, men ikke mer enn at Viking kunne dra fra igjen med solid serving, gode blokker og sterk side out.

City of Edinburgh var ikke noe dårlig lag. Diagonalen Niall Collin ble kampens toppscorer med 21 poeng, deriblant 3 ess, langt foran de beste Vikingspillerne, som endte på 9 poeng. Laget hadde gode servemottak, og godt forsvarsspill gjorde også at Viking måtte spille med stor tålmodighet for å vinne poengene. Men til syvende og sist ble det Vikings større erfaring og bedre fysikk som gjorde utslaget.

Du kan lese mer om kampen hos CEV her. Statistikk fra DataVolley er her. Hvem Viking skal møte i 1/8-finalen blir avgjort i kveld. Det blir enten et lag fra Kroatia eller fra Slovenia. Viking starter med hjemmekamp ca. 19. januar, bortekampen går to uker senere.

Legg igjen en kommentar