Publiserte artikler

Eline Bye dansk mester

Eline Bye, nr. 2 fra v., og Brøndby danske cupmestere. Foto: DVBF

Eline Bye fra Stod måtte skifte beite etter at elitesatsingen i Stod Volley ble avbrutt. Etter et mellomår i Randaberg, har hun nå havnet i København og spiller for toppklubben Brøndby. De to ledende klubbene på kvinnesiden i Danmark er Brøndby og Holte, og som ventet var det disse to som sto overfor hverandre i gårsdagens cupfinale, eller pokalfinale, som det heter der. En norsk kamp i kampen ville det også bli, etter som Julie Heile Mikaelsen spiller for Holte.

Brøndby er ubeseiret så langt i serien og var nok favoritter. Det var tredje gang på rad disse to lagene møttes i cupfinalen. De to foregående hadde Brøndby trukket det lengste strået, mens Holte har vunnet cupen ni ganger i alt. Men det ble Brøndby som vant denne gangen også, selv om seieren satt langt inne. Det måte tie break til før libero Eline Bye og lagvenninene kunne juble for et nytt mesterskap. Resultatet ble 3-2 (22-25, 27-25, 20-25, 25-19, 15-9). Les mer her.

Mennenes finale ble ikke like spennende. Gentofte har ikke tapt sett for et dansk lag så langt i sesongen, og det skjedde heller ikke i Frederiksberg Hallen i går. Finalemotstander Hvidovre måtte gi tapt med 0-3 (15-25, 21-25, 17-25). Les mer her.

På den etterfølgende gallaen ble også årets spillere i Danmark kåret, og House of Fame fikk nye medlemmer. Les her og her.

Legg igjen en kommentar