Publiserte artikler

Finalelagene klare

Randaberg og Oslo møtes i NM-finalen også denne sesongen. Foto: Tomm Hansen

Så er finalistene til sesongens norgesmesterskap funnet. Den mest dramatiske kampen ble spilt i Førde. Etter at første kamp ble vunnet av Randaberg med 3-1, måtte gårsdagens hjemmelag vinne 3-0 eller 3-1 for å ha mulighet til å gå til finalen. Og 3-1 (25-22, 25-21, 9-25, 25-20) ble sifrene i Førdes favør, og dermed skulle et golden set avgjøre hvilket lag som får reise til Oslo i januar. Det ble et jevnt sett, der Randaberg og lagets stjerne Hanne Haugen Aas til slutt trakk det lengste strået. Med 15-13 blir det finale 14. januar for Randaberg. Les mer på Randabergs hjemmeside her, i Firda her og hos NRK Sogn og Fjordane her. Poengliga her.

Som i forrige finale, blir Oslo Volley Randabergs motstander. Dette etter at Oslo har vunnet begge kampene mot TIF Viking. Forrige helg ble det 3-1 i Bergen, i dag har Oslo vunnet 3-0 (25-20, 25-15, 27-25) i Nydalen. Poengliga kan du se her.

Hos mennene kom ingen av de to finalelagene fra sist sesong seg videre, men det er to gjengangere i cupfinalene som skal møtes 14. januar, nemlig BK Tromsø og TIF Viking. De møttes senest i finalen 2015, da het riktig nok Viking Nyborg. De to lagene greide altså å forsvare seirene fra første kamp sist helg. Med 3-2 fra kampen i Tromsø å ri på, viste Tromsø seg sterkest også i Randaberg og vant 3-1 (22-25, 25-20, 25-16, 25-22). Les artikkel hos Randaberg her, i iTromsø her og hos NRK Troms her. Poengliga er her.

Viking vant 3-1 i Førde sist søndag, og var innstilt på å ikke gi fra seg finaleplassen i returoppgjøret i Stemmemyrshallen i går. Og i en god kamp greide Viking å sikre seg seieren med 3-0 (25-22, 25-19, 28-26). Poengliga her.

Legg igjen en kommentar