Publiserte artikler

God europacupstart

Ingen tvil om at Rune Fasteland (15) har god blokkrekkevidde for tiden. Foto: Jolien Banda

Av de norske lagene og spillerne som har spilt europacupkamper denne uken, var det bare Noliko Maaseik fra Belgia, med Anders Berntsen Mol på laget, som måtte tåle et tap. Men så var det heller ingen lett oppgave de hadde i Champions League foran 3.000 tilskuere i Dynamo Sporstpalass i Moskva. Dynamo Moskva har flere spillere med landslagserfaring, som f.eks. Grankin, Bakun, Berezhko, Markin, Scherebinin og Ermakov, for å nevne noen. Maaseik greide imidlertid å gi det stjernespekkede laget en god kamp, og Anders slapp innpå både i andre og tredje sett, for så å starte det fjerde. Og han får skryt på Maaseiks hjemmeside for innsatsen, les her. Mer om kampen, som endte 3-1 (25-22, 23-25, 25-22, 25-20) til Moskva, kan du lese her.

Den andre norske spilleren som har spilt i Champions League denne uken, Andreas Takvam, fikk imidlertid suksess. Med laget sitt fra Tyskland, VfB Friedrichshafen, satte han Paris Volley på plass. Etter å ha ligget under 0-2 i sett, snudde de kampen og vant 3-2 (22-25, 24-26, 25-18, 25-18, 15-13) i Paris. Som vanlig hadde Andreas en solid kamp og slo inn 8 av de 10 oppleggene han fikk. I tillegg hadde han to ess. Du finner mer hos CEV her, og du kan også lese mer på Friedrichshafens hjemmesider her.

Den tredje norske utenlandsproffen, Rune Fasteland, opplevde også å vinne. I første kamp i Challenge Cups sekstendedelsfinale slo laget hans, Draisma Dynamo Apeldoorn, sveitsiske Lausanne UC med 3-0 (25-21, 25-14, 25-15). Rune var tilbake etter skulderskade og på hjemmebane med 1.100 tilskuere tok han fire angrepspoeng og fire blokkpoeng, det siste var best for kampen. Se mer hos CEV her.

Suksess ble det også for det norske laget i Challenge Cup. På hjemmebane i Haukelandshallen i Bergen slo TIF Viking det skotske laget City of Edinburgh 3-0 (25-22, 25-17, 25-17). Viking hadde en famlende start på kampen der laget lenge ble presset i servemottak, mens de selv sendte server tilbake som skottene hadde god kontroll på, når det da ikke ble feilserve. Og med gode mottak, hadde Edinburgh et brukbart angrepsspill. Men etter hvert fikk Viking sving på spillet sitt og tok kontroll over kampen. Du finner data fra kampen her. Vikings facebookside er her.

Returkampene i Challenge Cup går om to uker, og både Draisma og Viking bør ha gode sjanser til å avansere til åttendedelsfinalen på nyåret. I Champions League spiller lagene i alt seks puljekamper hver, så de er ikke ferdige med puljespillet før 1. mars. Dagens kamper i Champions League og CEV-cupen for menn, samt noen kamper i Challenge Cup, finner du på laola1.tv, sjekk her.

Legg igjen en kommentar