Publiserte artikler

Europacupuker

Kan TIF Viking ta seg videre i europacupen? Foto: John Vint

Fram mot jul skal norske lag og spillere i aksjon i europacupene. Den gjeveste cupen, Champions League, skal Andreas Takvam og Anders Berntsen Mol delta i. Lagene deres, henholdsvis VfB Friedrichshafen og Noliko Maaseik, starter puljespillet denne uken. Først ut er Friedrichshafen, som spiller bortkamp mot Paris Volley i kveld kl. 20:30. Etter at Friedrichshafen noe overraskende slo Berlin i den tyske supercupen, har ikke alt gått på skinner i serien. De ligger i øyeblikket på fjerdeplass med en kamp mindre spilt enn lagene foran på tabellen. Men de er klare for tysk cupfinale, og Andreas har hatt en god sesong med to kåringer som MVP. De må uansett regnes som outsidere i dagens kamp mot et solid fransk lag. Du kan følge kampen på laola1.tv her. Live oppdatering hos CEV her.

Belgiske Noliko Maaseik med Anders Mol i innbytterrolle, vil nok også være outsidere når de møter Dynamo Moskva i morgen kl. 17:00 norsk tid i Moskva. Med mange nåværende og tidligere russiske landslagsspillere på laget, må Moskva tåle å få favorittstempelet. Maaseik er litt i samme situasjon som Friedrichshafen. Etter at de vant den belgiske supercupen mot Knack Roeselare, har de fått to tap i serien og ligger på tredjeplass. Streaming av kampen her.

Et norsk lag skal også i ilden i morgen. Etter at Førde måtte gi tapt for Fonte Bastardo Azores i forrige runde og er utslått, skal TIF Viking forsvare de norske mennenes ære i CEV Challenge Cup. Først i første kamp i sekstendedelsfinalen mot City of Edinburgh fra Skottland. Denne kampen går i Haukelandshallen i Bergen med kampstart kl. 19:00. Rettighetsproblematikk har gjort at kampen neppe streames. CEV har imidlertid live oppdatering av resultater her. Sjekk også om den kommer på den norske poengligaen her. Returkampen mot skottene spilles to uker senere, og da vil avgjørelsen falle om hvilket lag som tar seg til åttendedelsfinalen.

Randabergs kvinner er også klare for Challenge Cup, men de spiller første kamp i sekstendedelsfinalen først neste uke. Motstandere er LP Kangasala fra Finland, og Randaberg starter hjemme onsdag 14. desember kl. 17:00 med returkamp etter nyttår.

Den siste norske representanten i denne sesongens europacuper er Rune Fasteland og laget Draisma Dynamo Apeldoorn fra Nederland. De starter med hjemmekamp mot Lausanne UC fra Sveits i morgen kl. 19:30. Denne kampen streames av laola1.tv, sjekk her. Rune har slitt litt med en vond skulder i det siste, men vi håper han er i godt slag i morgen.

Legg igjen en kommentar