Publiserte artikler

Semifinalistene klare

Tromsøspillerne jubler etter å ha slått ut NTNUI. Foto: Eivind Rinde

I går ble de siste lagene klare for semifinalene i denne sesongens NM. Det ble spilt to kamper hos kvinnene og to hos mennene. Minst spenning på forhånd var det nok i kvinnekampen mellom TIF Viking og OSI. Der hadde Viking vunnet den første kvartfinalekampen borte med 3-0, og alt annet enn Viking-avansement ville være en stor overraskelse. Og selv om OSI tidvis ga god motstand og presset Viking spesielt i det siste settet, gikk semifinaleplassen til Viking med 3-0 (25-20, 25-18, 25-20). Se poengliga her. Vikings facebooksider ser du her.

Begge Randabergs lag hadde Koll som motstander i kvartfinalen, og begge hadde spilt jevne bortekamper. Kvinnene hadde til og med tapt sin kamp 2-3, mens mennene hadde vunnet med de samme sifrene. Men på hjemmebane i Randaberghallen hadde hjemmelagene full kontroll og vant 3-0, kvinnene med sifrene 25-23, 25-14, 25-18, mennene med 25-18, 25-28, 25-23). Se kvinnenes poengliga her, mennenes her. Referat på hjemmesidene her og her.

I den siste kampen for menn hadde BK Tromsø og NTNUI spilt en jevn kamp i Tromsø som ga 3-1-seier til hjemmelaget. I Dragvollhallen hadde imidlertid ikke NTNUI tenkt å gi seg uten sverdslag. De vant første sett lett, før Tromsø våknet og tok det neste klart. Deretter ble det spennende. NTNUI kjempet til seg det tredje med 25-23 og hadde dermed muligheten til å få et golden set. Tromsø ble imidlertid sterkest, tok settet de trengte med 25-21, og avsluttet av bare farten med 15-11. Sigurd Festøy var tydeligvis sulten på ny finaleplass og avsluttet med hele 32 poeng, av dem var 6 serveess. Men det holdt altså ikke mot et Tromsølag som gjorde atskillig færre feil. Poengliga her. Se artikkel i Nordlys her.

Dermed er det klart at årets NM-semifinaler vil gå slik:
Kvinner
Randaberg-Førde
Viking-Oslo Volley
Menn
Førde-Viking
BK Tromsø-Randaberg

Første lag har hjemmekamp først. Semifinalene spilles i best av to kamper helgene 3.-4. og 10.-11. desember.

Legg igjen en kommentar