Publiserte artikler

To norske i CL

Andreas Takvam smasher seg trolig til puljespill i Champions League. Foto: VfB

I går ble første halvdel av tredje runde i mennenes Champions League spilt. Og to norske spillere fikk debutere for sine lag i denne største turneringen i Europa, begge med seier. Anders Mol og Noliko Maaseik slo sine nederlandske naboer Abiant Lycurgus Groningen med 3-0 (25-17, 25-20, 27-25), Mens VfB Friedrichshafen med Andreas Takvam også slo et lag fra nabolandet, Hypo Tirol Innsbruck fra Østerrike. Her ble resultatet 3-1 (25-16, 20-25, 25-19, 25-18). Begge de «norske» lagene spilte på bortebane. Men mens Andreas har en sentral rolle på sitt klubblag og spiller fast, fikk Anders bare fikk sporadiske innhopp i denne kampen, naturlig nok, etter som han fremdeles opparbeider rutine.

Du finner DataVolley-statistikk fra de to kampene, her for Maaseik, her for Friedrichshafen. Hjemmesiden til Maaseik har denne omtalen av kampen, Friedrichshafens ser du her. De avgjørende returkampene spilles kommende søndag. Sammenlagtvinnerne får plass i puljespillet med i alt 20 lag, 12 av disse er kvalifisert på forhånd. Vi nevner også at danske Gentofte naturlig nok fikk det tungt på hjemmebane mot det russiske topplaget Belogorie Belgorod. Det endte med tap 0-3 (15-25, 18-25, 20-25), du kan lese om kampen her.

Legg igjen en kommentar