Publiserte artikler

Mennenes EM-puljer trukket

Ved en TV-overført tilstelning i Juliusz Slowacki-teateret i Kraków i går kveld, ble de 16 lagene som skal delta i neste års EM-sluttspill for menn trukket inn i fire puljer. Mesterskapet går som kjent i fire byer i Polen i dagene 23. august – 3. september. De fire byene der puljespillet skal foregå, er Gdańsk, Szczecin, Kraków og Katowice.

Trekningen foregikk ved at arrangøren Polen og de tre høyest rankede lagene i Europa, Italia, Russland og Frankrike, ble fordelt i puljene A-D. Deretter ble de andre lagene fordelt i tre seedinggrupper og trukket inn i sine respektive puljer. Trekningen ga følgende utfall:

Pulje A (Gdańsk): Polen, Serbia, Finland, Estland
Pulje B (Szczecin)
: Italia, Tyskland, Slovakia, Tsjekkia
Pulje C (Kraków): Russland, Bułgaria, Slovenia, Spania
Pulje D (Katowice): Frankrike, Belgia, Nederland, Tyrkia

Som vi ser, ligger det an til flere interessante oppgjør. Polen, som i disse dager jobber med å få ny trener på plass, får det ikke enkelt mot World League-vinner Serbia. Tyskland kan gi Italia god motstand og Bulgaria har flere ganger rystet Russland. I den puljen kan heller ikke sølvvinner i 2015, Slovenia, glemmes. Mens Belgia og Nederland sikkert har lyst på skalpen til Frankrike. Det ligger med andre ord an til et interessant EM.

CEV har ikke kommet med noen detaljer om hva som skjer etter puljespillet, men følges det samme programmet som for de siste mesterskapene, vil puljevinnerne gå til kvartfinalene, mens toerne spiller playoff mot en treer om kvartfinaleplass. Deretter er det semifinaler og finaler. Hvor disse kampene skal spilles, er heller ikke offentliggjort (men ifølge volleyball.it går finalene i Kraków). Billettsalget har ikke startet.

Du kan lese om trekningen her. En nettside for mesterskapet er opprettet, du kan se den her.

Legg igjen en kommentar