Publiserte artikler

Førde hadde muligheten

Fulle tribuner i Førde i går. Foto: Elisabeth Viken, FVBK

Det var fullt Førdehus med nærmere 1000 tilskuere da Førde tok mot de portugisiske mesterne Fonte Bastardo Azores til den første kampen i årets CEV Challenge Cup i går. Det var ventet at de fullblods utenlandsproffene, med tre spillere fra USA, deriblant de to midtspillerne på 210 og 206 cm, en opplegger som spilte OL for Mexico i sommer, en brasilianer og et par portugisiske landslagsspillere, skulle bli for sterke for Førde. Men Førde gikk til verket uten nerver og holdt følge med sine motstandere fra start. Ved første tekniske time out ledet Førde 8-6, og laget var også i føringen ved den andre tekniske. Men så begynte spillerne å gjøre en del feil og Fonte Bastardo tilrev seg etter hvert initiativet nok til at de hentet det første settet 25-21.

Det andre settet vil nok Førde helst forbigå i stillhet. Da var det ingen ting som fungerte. Laget hadde lagt opp til at tøff serving skulle holde de høye portugisiske nettspillerne vekke fra nettet. Tøff serve gir ofte feil, men det som kom fra serverne denne gangen ble ofte høye poleserver som endte bak banen. Fonte Bastardo vant lett det andre settet 25-13. Det gikk tydeligvis så lett at den portugisiske treneren, den  tidligere stjernespilleren Joao Jose, ville lufte resten av stallen sin. Og det ble tidlig klart at disse ikke holdt samme kvalitet. Samtidig hadde Førdetrener Jan Egil Tvinde brakt litt frisk blod inn på laget, spillere som gikk uforferdet til verks. Og dermed ble det ny og spennende kamp. Det tredje settet ledet Førde i lange perioder med fire poeng. Det holdt på å gå galt på slutten av settet da Fonte Bastardo hadde settball, men Tvinde gjorde noen fornuftige bytter og Førde sørget for ny spenning ved å vinne det tredje settet 30-28.

Det fjerde settet ble også jevnt. Lagene byttet om ledelsen, og Førde så ut til å ha sikret seg et femte sett da de ledet 23-20. Men noen uheldige angrep og trolig noen feile linjedommeravgjørelser, ga Fonte Bastardos muligheten som de grep med sin tredje matchball til 27-25.

Det kan nå bli tøft for Førde å snu oppgjøret når de om to uker tar turen til øygruppen langt ute i Atlanterhavet. Laget kan imidlertid i lange perioder være fornøyde med gårsdagens innsats, og laget spilte helt klart sin beste kamp for sesongen. Du finner alle tall fra kampen her (selv om vi nok tviler litt på noen av tallene i DataVolley-skjemaet). Firda har artikkel her, NRK Sogn og Fjordane her. Førdes hjemmeside er her.

Legg igjen en kommentar