Publiserte artikler

EM U18 i gang

Sverige innledet med seier mot Island. Foto: CEV

Denne helgen starter kvalifiseringen til europamesterskapet for jenter født år 2000 og senere. Sluttspillet skal gå i Nederland 1.-9. april neste år, og fordi 36 lag er påmeldt, må de lavest rangerte lagene ut i 1. kvalifiseringsrunde. Norge er også påmeldt, men slipper unna den første runden, laget går inn i andre runde, som spilles 12.-15. januar. Der er laget i pulje med Finland, Hellas og Kroatia, kampene spilles i Kroatia.

De fire lagene som spiller første runde, spiller om en ledig plass i andre runde. For første gang deltar et lag fra Kosovo i denne årsklassen. Turneringen foregår i Sverige, og de to siste lagene som deltar er Georgia og Island. Første spilledag er unnagjort, og den ga følgende resultat:
Sverige-Island 3-0 (25-13, 25-13, 25-12)
Kosovo-Georgia 3-2 (17-25, 25-21, 25-20, 16-25, 15-13)

Resultater og artikler finner du hos CEV her. Du finner også innslag på det svenske forbundets nettsider her.

Geir Vestbø er norsk dommer i turneringen.

Når det gjelder guttene, er deres mesterskap for spillere født 1999 og senere. Sluttspillet går i Slovakia og Ungarn, og siden det her bare er 33 lag påmeldt, starter kvalifiseringen med andre runde. Norge spiller sin pulje i Østerrike 12.-15. januar. Det er bare tre lag i denne puljen, i tillegg til Norge, Østerrike og Finland.

Legg igjen en kommentar