Publiserte artikler

U19-guttene puljetoere

Petter Alstad Østvik angriper mot Danmark, Jakob Solgaard Thelle er opplegger. Foto: volleyballengland.org

I NEVZA-mesterskapet for spillere født 1998 og senere har det norske guttelandslaget blitt nr. 2 i innledningspuljen. I dagens første kamp var Danmark motstander. Danskene er tittelforsvarere og har et sterkt lag som kom helt til EM-sluttspillet i U19 i fjor. Mange av de samme spillerne er med fortsatt, så de må regnes som favoritt også i år. De ble da også for sterke for Norge og vant i tre jevne sett, 25-21, 25-22, 25-23. Du kan lese om kampen på danskenes nettside her. Se også artikkel i Fædrelandsvennen om Norges diagonalspiller Jarand Roalkvam her.

Den siste puljekampen var mot Island, og etter et greit førstesett, gjorde en del slurv og spillerbytter at de to neste settene ble jevnere enn nødvendig. Likevel kontrollert 3-0 (25-14, 25-21, 26-24). Norge skal nå spille kvartfinale mot nr. 3 i den andre puljen. Den kampen skal gå kl. 10:30 i morgen. Vinner Norge den kampen, er det semifinale kl. 16:30 i morgen. Plasseringskampene går søndag.

Jentene har ikke begynt sine kamper i skrivende stund, de spiller sin første kamp kl. 16:30 mot Færøyene, før de avslutter puljespillet mot Danmark kl. 21:00.

Det er god streaming av alle kampene, linkene finner du her. Resultatene ligger her, der noen av kampene også har DataVolley-statistikker. Turneringens facebookside er her.

Vi nevner også at norske dommere i mesterskapet er Cato Siljander og Dag Morten Skartlien.

Legg igjen en kommentar