Publiserte artikler

VM-puljene klare

Det europeiske har satt opp puljene for lagene som skal konkurrere om henholdsvis sju og åtte ledige plasser i VM for menn og kvinner i VM 2018. Fra før er arrangørene og de forsvarende verdensmesterne klare for VM, det vil si Italia, Bulgaria og Polen hos mennene, siden Italia og Bulgaria deler arrangementet og Polen vant VM i 2014. VM for kvinner går i Japan og USA er regjerende mestere. Den kommende andre runden i VM-kvalifiseringen for Europa går i dagene 23.-28. mai for mennene, 30. mai – 4. juni for kvinnene. Trettiseks lag skal delta i hver klasse. Lagene er delt i seks puljer som spiller alle mot alle, og puljevinnerne er klare for VM, mens de seks toerne samles 22.-27. august for å spille om henholdsvis en plass hos mennene og to hos kvinnene.

Norge er påmeldt i begge klassene, og lagene er havnet i puljer som ikke er helt uoverkommelige, spesielt for mennenes del. Mennene skal til Kroatia og møter i tillegg Serbia, Hviterussland, Danmark og Sveits, mens kvinnene skal til Aserbajdsjan, der også Nederland, Israel, Ukraina og Danmark er motstandere. Mennene får det nok tungt mot laget som vant World League i år, men de andre er på ingen måte håpløse. Kvinnene møter sterk motstand i spesielt arrangørlandet og Nederland, men også Ukraina har hatt framgang og er klare for tredje runde i EM-kvalifiseringen.

Uansett blir det en svært interessant periode for de norske lagene i mai, der lagene virkelig får føle på det internasjonale klimaet. Du kan lese meldingen fra CEV her.

Legg igjen en kommentar