Publiserte artikler

Sølv til Norge

Konsentrerte norske jenter. Foto: Hamistolen Photography

De norske jentene ga Finland en virkelig kamp i finalen i NEVZA U17. Finland tapte sitt første sett i turneringen da Norge vant det første settet i finalen med 25-23. Også i andre settet hadde Norge muligheter, men da Finland vant det 26-24, fikk det norske laget en dårlig periode som de brukte hele det tredje settet til å hente seg inn fra. Finland tok dette lett 25-14, før Norge igjen bød motstand og presset finnene til siste slutt. Men til slutt endte settet 25-20 og dermed 3-1 og gull til Finland. Bronsemedaljene gikk til Danmark etter 3-0 over Island. Vi gratulerer de norske jentene med sterk innsats!

Finland vant også guttenes mesterskap etter 3-1 mot Sverige i finalen. Danmark tok bronse også her med 3-0 over England. De norske guttene endte til slutt på sjetteplass etter at de i dag først tapte 1-3 (25-16, 18-25, 12-25, 21-25) for Færøyene og deretter slo Island 3-1 (25-23, 25-21, 21-25, 25-21).

To norske jenter kom på drømmelaget. Det var Emilie Kløvfjell Olimstad og Tuva Aarestad. Drømmelagene, stemt fram av trenerne, så slik ut:

Jenter
MVP: Suvi Kokkonen, Finland
Opplegger: Taija Kaukoranta, Finland
Diagonal: Saana Lindgren, Finland
Kanter: Emilie Kløvfjell Olimstad, Norge og Hanna Helvig, Sverige
Midter: Amalie Jørgensen, Danmark og Tuva Aarestad, Norge
Libero: Milja Plesanen, Finland
Gutter
MVP: Oskar Kjerstein Madsen, Danmark
Opplegger: Fedor Ivanov, Finland
Diagonal: Oskari Keskinen, Finland
Kanter: Oskar Kjerstein Madsen, Danmark og David Åhman, Sverige
Midter: Joar Millberg, Sverige og Joe Palombo, England
Libero: Peetu Saarimäki, Finland

Du finner mer informasjon fra mesterskapet på hjemmesidene her. Se også informasjon på NVBFs facebooksider her.

Legg igjen en kommentar